Türk turizm politikasını yakından inceleyerek, hem kendi ülke turizmlerini geliştirmek hem de Türkiye’ye kendi ülkelerinden turist çekmeyi hedefleyen heyet, Pamukkale ve Karahayıt turizmi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Pamukkale İşletme Müdürlüğünde, Vali Yardımcısı İsmail Soykan tarafından karşılanan Koreli heyet burada bir süre Pamukkale ve Karahayıt hakkında bilgiler aldı.
Grubun Başkanlığını yapan Kore Daejeon Kenti Ekonomi Genel Müdürü Taek Ku Lee, yaklaşık bir yıldır kendi ülkelerinde, ülke turizmlerini geliştirmek için kurs aldıklarını ve kendilerine model ülke olarak Türkiye’yi seçtiklerini söyledi. Bulunduklarını kentin Korenin en büyük beşinci şehri olduğunu kaydeden Lee, “Kentimiz ülkemizin bilim ve teknoloji merkezi konumunda. Önemli araştırma laboratuarları da kentimizde bulunuyor. Bende Kentimizin önde gelen yöneticilerinden birisiyim. Bir yıl boyunca Kore’ye daha fazla turist çekmek ve Kore turizmini artırmak amacıyla kurs aldık. Şimdi Türkiye’de İstanbul’daki turistik bölgeleri ve Türkiye’nin diğer önemli turizm kentlerini geziyoruz. Biz buraya, Türk Devletinin turizmi nasıl tanıttığını, turizm sektöründe nasıl bir yol izlediğini, turizmin Türkiye’de nasıl geliştiğini öğrenmeye geldik. Türkiye’nin tanıtım stratejisini ve kullanmış olduğu yol ve yöntemi Kore’de de uygulamak istiyoruz. Bunun için buradayız” dedi.
Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise, Pamukkale ve Karahayıt hakkında heyete bilgi verdiklerini söyleyerek, “Karahayıt’ta uygulanan Kensel Dönüşüm Projesi ile Karahayıt’ı Türkiye’de ilk örnek bir Kür Merkezi haline getireceğimizi ifade ettik. Projelerimiz ve aktiviteler hakkında bilgiler verdik. Pamukkale ve Karahayıt’ı ayrı bir turist profiline kavuşturmaya çalıştığımızı ilettik” diye konuştu.