Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği, Kore Savaşı'nda gazi olanlara övünç madalyası, torunlarına da eğitim bursu verdi. Ataşelik, Denizli'de Kore gazilerine vefa gecesi düzenlendi. Geceye Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, Büyükelçilik Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Ataşe Han, masaları tek tek gezerek Kore gazilerine ve yakınlarına ilgi gösterdi. Gazilerin yanına giderek başıyla asker selamı veren Han, birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Yaptığı konuşmada ise Kore halkının Türk milletine minnettar olduğunu belirterek, “Kore halkı adına bizleri barışa, özgürlüğe ve refaha kavuşturan bağlılık ve fedakârlıklarınız için en derin şükran ve saygılarımı sunarım. Kore ve Türkiye, coğrafi olarak uzak olmalarına rağmen dünya barışının koruyucuları olarak geleneksel kardeşlik ve işbirliğini sürdürmektedir. Kore'nin zor zamanlarında yardım ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milleti ve Türk ordusunu sonsuza kadar hatırlayacağız. Kore Silahlı Kuvvetleri ve halkı, şükranlarını sunmak adına gazileri Kore'ye davet ediyor. Ayrıca torunlarına burs veriyoruz. Bunları daha da fazlalaştırmak için uğraşıyoruz.” dedi.

Tugay Komutanı Hakbilen de gazilerin her zaman baş tacı olduğunu vurgulayarak, “Sevdalarına, bağımsızlıklarına, özgürlüklerine çok inanmış ve bu uğurda şehit olmuş Kore ve Türk askerlerini saygıyla anıyoruz. Biz biliyoruz ki onurlarına ve özgürlüklerine düşkün dünyanın neresinde olursa olsun bazı insanlar, gerektiği zaman canını vermiştir. Başımız dik olarak Kore ve Türkiye'de yaşıyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra gazi torunları Mustafa Sönmez, Ece Apaydın, Ayşegül Öğülmüş, Asiye Ayçiçek ve Neslihan Arslan'a burs belgelerini Albay Jooseong Han, gazilere övünç madalyalarını ise Denizli protokolü verdi.