Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Uzunpınar Ortaokulu’nda resim öğretmenliği yapan Sibel Esen Çakmak ile Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde gazetecilik yapan Emrah Çakmak’ın 3 yıl önce bir kız çocukları oldu. Deniz Selda Çakmak ismi verilen çocukları bir yaşına geldiğinde annesinin desteğiyle evde resim yapmaya başladı. Önce kalemle resim yapan Deniz, daha sonra suluboyayla çalışmalar yapmaya başladı. Henüz konuşmayı bile bilmezken resim yapmaya başlayan Deniz Selda Çakmak, 3 yaşına geldiğinde ailesi sergi açmaya karar verdi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından Deniz’in ilk sergisi '2 Yaşımın Eserleri' ismiyle Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa Denizli Valisi Abdülkadir Demir de katıldı. Deniz Selda Çakmak açılan sergiden çok bebek arabasıyla ilgilenirken, Vali Demir de Deniz’i tebrik etti.
Kendisinin resim öğretmeni olduğunu ve Deniz’e de 1 yaşından itibaren resim yapmaya yardım ettiğini anlatan anne Sibel Esen Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk başlarda resim yaparken karakalemde çok başarılı olduğunu fark ettim. Önüne boya koydukça çeşitli teknikler uygulamaya başladı. Elini koyarak boyamaya başladı. Suyu tamamen dökerek bir şeyler yaptı. Ben kendisine hiçbir teknik göstermedim. Deniz kendi tekniğini kendisi geliştirdi. Her çocuğun ilgilenildiğinde yeteneklerini ortaya çıkarabileceğine çok inanıyorum. Çocuğum daha konuşmayı öğrenmeden resim yapmayı öğrendi."
Açılışa katılan Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, Deniz'in annesinin resim öğretmeni olmasının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ancak, yine de çocuğun yeteneği burada ön planda. Bana davet geldiğinde ilk önce inanamadım. Onun için merakla geldim ve sergiyi gezdim. Çok güzel resimler olmuş. Tebrik ediyorum. Her çocuğun kendine göre yeteneği vardır. Bizim toplum olarak en büyük yanlışımız çocukları kendi yetenekleri yerine kendi yeteneklerimize yönlendirmemizdir."
Sergide 70 resmin sergilendiği açıklandı.