Denizli Şube Müdürü Mehmet Tulunay, düzenlediği basın toplantısında ramazanda yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Tulunay, "Bu yıl kumanya bedelini yurtiçinde 70 lira, yurtdışında 40 dolar olarak belirlendi. Kumanya paketlerinin içinde, 14 kalem gıda malzemesi bulunuyor. Yağından makarnasına, bulgurundan diğer bakliyatına ve kahvaltılıklara kadar kumanya hazırlıyoruz. Bir kolimiz, dört kişilik ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak seviyede oluyor." dedi.

Geçen yılki ramazanda Denizli şubesinin yurtiçinde 105 bin 400 kumanya dağıttıklarını ifade eden Tulunay, "Ramazan yardıma muhtaç ailelere, maddi durumu ve imkanları müsait olanlarımızın el uzattığı, zenginin yoksulu görüp gözettiği, sahip çıktığı bir aydır. Kendisi evinde çoluk çocuğuyla ağız tadıyla iftar ederken sofrasına koyacak bir tas çorbası dahi olmayan ihtiyaç sahibi aileleri düşünen hayırseverlerimiz, dilerse evlerinde olanın aynısını bu ailelerimize de tattırabilir." dedi.

Yardımseverlerin kısa mesajla ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği verebileceğini anlatan Tulunay, "Bütün GSM operatörlerinden, 'iftar" yazarak 5777'ye bir SMS atarak 5 liralık bağışta bulunabilirler. Bunun yanısıra isteyen hayırseverlerimiz, banka hesap numaralarımıza zekatlarını, fitrelerini, sadakalarını yahut fidyelerini bağış olarak yatırabilir. Ayrıca kredi kartlarıyla derneğimize gelerek bağış yapabilirler." diye konuştu.