Denizli'de şehir merkezinde yoğun iş stresinden, trafikten, gürültüden bunalan vatandaşlar hafta sonları sığınacak bir liman arıyor. Bunun için size tavziyemiz; Karcı Mahallesi'nin biraz yukarısında bulunan Karcı Dağı'nın eteklerine yelken açın, orada doğanın muhteşemliğini, ahengini, insan eli değmemiş halini göreceksiniz.
Denizli'de yapılan büyük Adalet, İncilipınar ve Sümer Parki gibi mekanlar bunun için birebir ama yine de çoğu yerlerinde betona, taş kaldırıma rastlayabiliyorsunuz. Bazen oluyor ki buralarda bile sessiz sakin bir yer bulamıyorsunuz. Bu hafta sonu size tavsiye edebileceğimiz yerlerden biri Karcı Dağı'nın eteklerinde, kar sularının erimesi sonucu çağlayan suların şırıltısını dinleyerek adımlayabileceğiniz 1-2 saatlik yürüyüş mesafesi. İnanın o doğal manzara karşısında kendinizi hep hayranlıkla anlatılan Karadeniz ormanlarında zannedeceksiniz.

Vatandaşlar bu güzel manzaranın tadını çıkarmak için geliyor. Araçların gidebileceği mesafeye kadar araçla oradan yaya olarak ilerliyorlar.