Denizli’nin Kale ilçesinde gerçekleştirilen 19. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve halk konserlerinin ikinci gününde biber yarışmasıyla ve Kolpa konseriyle devam etti.
Kale ilçe merkezinde 50 biber üreticilerinin katıldığı yarışmaya Türk Milli Birlik Hareket Partisi Genel Başkanı ve Makedonya Milletvekili Erdoğan Saraç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Kosova Milletvekili Hamza Balje, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, protokol üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı konuşmada belediyenin yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verirken, “Altınova ve Kale arasına yapılan 9 kilometrelik yolda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaptığımız biber festivallerimizde belediye bütçemizden harcama yapmayarak hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle yapıyoruz” dedi.
En iyi Kale biberini inceleyen jüri üyeleri zorlu dakikalar geçirirken, karar vermekte zorluk çektiler. Yapılan derecelendirme ile 1'inci Yüksel Sanayır, 2'nci Önder Müşol ve 3'üncü Cansel Sanayır oldu. Dereceye giren biber üreticilerine hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Festivalin ikinci gün konser bölümünde ise Grup Kolpa sahne aldı. Konserin ardından Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca grup adına solist Barış Yurtçu’ya plaket ve Kale biberi verdi.