Festivale, herkes katılabilecek ve festival alanında açılan standatlar da ücretsiz olarak kendi cam eserlerini yapabilecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım atölyesi organizasyonuyla düzenlenen 3. Uluslar arası Denizli Cam Festivali başladı. Atatürk Parkı yanında bulunan eski Sümerbank binasından açılışı gerçekleştiren festivale katılan 6’sı yabancı uyruklu 12 cam sanatçısı üç gün süreyle atölye çalışmalarını gerçekleştirecek.




Festival açılışına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ile Denizli sanat camiasının tanınmış isimleri ve Denizlili öğrencilerin yanı sıra başka illerden gelen öğrenciler cam sanatçılarının yakından izleme fırsatı buldu. Ayrıca atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, kendi boncuklarını yaptı.

Türkiye’nin ilk cam festivalinin Denizli’de gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali değirmenci “Denizli Türkiye’nin en sağlıklı en temiz şehri. Denizli alt ve üst yapısı yapısı ile dünya kenti olma yolunda ilerliyor. Bir şehir sadece alt üst yapısı ile gelişmişliği tamamlanmaz bu tür aktivitelerde gerçekleştirmelidir. Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz Cam Festivali bir başlangıç” diye konuştu.