Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen Hıdırellezin güzelliklere kapılarını açan bir kaynaşma, bir yakınlaşma günü olduğunu söyledi. 
Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, Hıdırellezin baharın başlangıcı, bolluğa ve berekete atılan bir adım olduğunu ifade etti. 
Ülgen açıklamasında, şunları söyledi. “Hıdırellez çağlar boyu süregelip zengin kültür değerlerinin oluştuğu Hıdrellez, çeşitli adlarla kutlanmaktadır. Anadolu’da “Hıdrellez”, Dobruca’ya yerleşmiş bulunan Kırım Türkleri arasında “Tepreş”, Makedonya’da “Ederlez, Edirlez, Hıdırles” gibi adlarla bilinen Hıdırellez Türk Dünyasında birliği ve beraberliği oluşturmak için saygı, sevgi, barış ve kardeşlik anlamlarında olan bütün güzelliklere kapılarını açan bir kaynaşma, bir yakınlaşma günüdür.Baharın gelmesiyle ortaya çıkan doğal güzellikler insanların ruhlarının derinliklerine işleyerek sevinç ve mutluluk ortamlarının daha da artmasına imkan sağlamaktadır. Tüm milli ve dini günler gibi Hıdırellez de yüce Türk milleti tarafından kutlanmakta ayrılıkların, dargınlıkların giderilip yerine barış, mutluluk ve sevinç getirmekte huzurlu bir yaşamı isteyenler için gerekli yaşam koşullarının oluşmasını sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya Türklüğünün 6 Mayıs Hıdırellez gününü kutlar, tüm yaşamları boyunca bütün iyi dileklerinin yerine gelmesini ve milletimizin asıl ihtiyacı olan sağlık, huzur, mutluluk ve bereket dolu günler geçirmesini dilerim.