Projede yer alan çocuklar gibi onlardan kurulan 20 takımın başkanlıklarını yapan işadamlarının hayatında da önemli değişiklikler oldu. İşadamları, toplumun alt kesimindeki bu çocuklara sadece para vererek değil, zaman geçirerek gerçek anlamda sosyal sorumluluk projesinde yer almanın mutluluğunu yaşadı.

İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un projesinde çocukların, spor faaliyetleriyle serbest zamanlarını daha verimli ve bilinçli kullanması sağlanırken suça karışmaları da önleniyor. Müdür Bulut, projenin gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki birçok kurumdan merak edilerek istendiğini söyledi. Kendilerinin bu ölçüde büyük düşünmediklerini ifade eden Bulut, projenin uluslararası boyuta geldiğini belirtti: "Futbol Federasyonumuz, UEFA'ya bu projeyi bildirdi. UEFA inceliyor, çok beğendi. İnşallah en kısa zamanda federasyonumuz tarafından, bütün Türkiye'de bu proje UEFA destekli uygulanmaya başlanacak. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü de duymuş, bizden bilgi istediler ve çok beğendiler. Haziranda yapılacak bir kongrede sunumunu rica ettiler. Biz de büyük bir memnuniyetle sunabileceğimizi söyledik."

    Projede yer alan 220 çocuğun evlerine giderek aileleriyle çay içen, hediyeler alan İl Emniyet Müdürü Bulut, devletin sosyal anlamdaki bütün gücüyle projeyi desteklediklerini ifade etti: "Onların eksik kaldığı her noktayı kendilerine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık çocuklarla bir gönül bağımız var. Bu bağı sadece çocuklarla değil, aileleriyle de kurduk. Ben onları kendi ailem gibi görüyorum. Memur arkadaşlarımı bu ailelerle görüyorum. Bunlar kolay yapılacak işler değildir, sevgiyle olacak şeylerdir. Biz çocuklarımıza çok güzel paslar çıkarıyoruz, onlar da çok güzel goller atıyor."

    Çocuklardan tek istedikleri şeyin okumak olduğunu vurgulayan Bulut, Hayata Pas Ver Vakfı'yla bütün okul hayatlarını burslu hale getirip eğitim desteği vereceklerini belirtiyor. Okumalarını sağlamak ve teşvik etmek için her türlü imkânı kullandıklarını ifade eden Zeki Bulut, "Çocuklar, dersleri kötü olduğu noktada biliyor ki projeden çıkarılacak. Dersleri zayıf olanlarla dershanelerimizle görüşerek, eksik kaldıkları noktalarda güçlendiriyoruz. Bizim olmazsa olmazımız okumak." dedi.

    ÇOCUKLARA VERİLEN PASLAR, İŞADAMLARININ DA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Projede yer alan takımlardan Genç Çınar Spor Kulübü Başkanı Osman Nuri Kes, Müdür Bulut'a ‘hoş geldin’ ziyareti yaptığı bir zamanda kendisine böyle bir teklif geldiğini anlattı; "Gördük ki çocuklar hakikatte emek sarf edildiği zaman meyvesini verebilecek donanımda. Özünde hiçbirinin kötülük yok. Sporun verdiği disiplin ve atmosferle, sistemli bir çalışmayla devletin kanatlarının altında, polisin şefkati ve himayesiyle bu yapılabildiği takdirde çoğu çocuğu kazanabileceğimizi gördük." Projeden sonra kendi hayatlarında da değişiklikler olduğunu belirten Kes, "Bizim açımızdan belki önyargılarımızı yıktık. Onlara bir adım yaklaştığımızda, onların iki adım yaklaştığını gördük. Onlar açısından da aynı şekilde, dışarıdan baktıklarında ulaşılamayacak insanlar olmadığımızı gördüler. Bizimle dertleştiler, konuştular. Oturduk çay kahve içtik, yemek yedik. Kitap hediye ettik, kitaplar okuduk. Yemek arasında antrenmanlarla, küçük anekdotlarla vatan, millet, anne baba sevgisini, helâl ve haramı anlattık. Bizim bağlantımızın bu projeyle bitmemesi lazım. Aileleriyle tanıştık ev ziyaretlerinde bulunduk. Ailelerdeki o sıcaklığı gördük. Kuzine sobada pişen bir kek yedik. Odunla yanan bir soba etrafında oturup sohbet ettik. Bu çocuklara, Allah'ın verdiği bir mesuliyet duygusuyla sahip çıkmaya çalışıyoruz. Okuldan askere gidip gelesiye kadar kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız." şeklinde konuşuyor.

    POLAT AİLESİ, AYAĞINA GELEN PASI GOLE ÇEVİRDİ

    Projede yer alan çocuklardan biri de Cemal Polat. Eskiden okuldan kaçarken şimdi düzenli gittiği gibi notlarını da yüksek alıyor. Yıkık dökük, tek odalı, sekiz kişinin yaşadığı bir evden, polislerin ve işadamlarının desteğiyle daha iyi, dört odalı bir eve taşınan Polat ailesi, adeta sevinçten ne söyleyeceklerini bilemiyor. Polat, "Bu proje benim için çok iyi oldu. Görmediğim şeyleri gördüm, gitmediğim yerlerde oyunlar oynadım. Eskiden okulu sevmiyordum, nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum. Zeki ağabeyim ve polisler yardım etti. Eskiden notlarım 45-50'ydi, şimdi 80 alıyorum. Eskiden futbolcu olmak istiyordum, artık futbolculuğun nasıl bir şey olduğunu öğrendim. Onun için futbolculuğu hobi olarak yapacağım. Sonra Allah izin verirse öğretmen, mühendis veya doktor olacağım." diye konuştu.

    Annesi Saime Polat ise, "Allah, polislerimizden ve devletimizden razı olsun. Artık rahata kavuşuyoruz. Eski evimizde bulaşık yıkayamıyorduk, banyo yapamıyorduk. Cemal, eskiden doğru dürüst gömleği, pantolonu, ayakkabısı olmadığı için okula gitmiyordu. Sekiz kişi bir odada yatıyorduk. Şimdi dört beş odası var buranın. Yüzümüz gülüyor artık, çok iyiyiz. Dua ediyoruz." şeklinde konuştu.