Fotoğraf sanatçısı Şerafettin Eryetişti, Denizli il merkezindeki 290 camide çektiği fotoğrafları kurduğu internet sitesinde yayınlayarak, en beğenilen 60 tanesini Kutlu Doğum Haftası’nda sergileyecek. Eryetişti, Denizli’deki son dönem Osmanlı eserleri arasında bulunan Kayalık Camisi için geçen yıl düzenlediği serginin ardından bu tür talepler geldiğini söyledi.

Eryetişti, yaptığı açıklamada, “Ziyaretçiler, ‘Caminin dört duvar olmadığını gösterdiniz.’ dedi. Ben de camilerin sanatsal yapılar olduğunu göstermek istiyorum. İl merkezindeki 290 camiyi dolaşarak fotoğraflarını çektim. 'www.denizlicamileri.com' sitesinde bir iç ve bir dış fotoğraflarını koydum. Sergide yer alacak fotoğraflar da o camilerden; 60’ı halk tarafından oylamayla seçilecek, 10 adet de kendi kontenjanımdan 70 cami fotoğrafı Kutlu Doğum Haftası’nda sergilenecek.” dedi.

Cami fotoğraflarını çekmeyi fotoğraf sanatçısı olarak bir görev edindiğini vurgulayan Şerafettin Eryetişti, eski ve yeni camiler hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Camileri doğru tanıtmak gerekiyor. Bence Selçuklu ve Osmanlı camileri, günümüz mimarisine göre çok sıcak. Her biri birbirine benziyor görünmesine rağmen çok farklı. Günümüzde ise birkaç mimari şekli bulunuyor.”