Denizli’de bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne 15 ülkeden 500 dansçı iştirak etti.

Denizli'de yapılan Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin galası, grupların birbirinden güzel gösterileriyle nefesleri kesti. Festival boyunca her gün Çınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı’nda, Denizlililerle buluşan ve bu yıl ilk defa Büyükşehir ile birlikte Honaz, Buldan, Acıpayam, Tavas, ve Çivril’de de gösteriler gerçekleştiren 15 ülkeden 500 dansçı Denizli’de unutulmaz bir haftaya imza attı. Festivalin galası ise Ziya Tıkıroğlu Açık Hava tiyatrosu’nda gerçekleşti.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ında katıldığı gala büyük coşkuya sahne oldu. Binlerce sanatsever gala programını izlemek için açık havaya tiyatrosuna akın ederken Özbekistan, Kosta Rica, Endonezya, Gambia, Hindistan, Moldova, Acaristan, Romanya, Sırbistan, KKTC, Slovakya, Tayland, Ürdün, Ukrayna ve ev sahibi Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun sahneye davet edilmesi ile gala programı başladı.. Gösteriler öncesinde sahneye gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, her grubun temsilcilerine festival anısına plaket takdim etti.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada dünyanın farklı kültürlerinin festivalle bir araya geldiğini belirterek, “Dünyanın farlı renklerini Denizli’de buluşturduk. Amacımız evrensel barışa katkı koymak. Festivalimiz, kültürlerarası kaynaşmanın sağlanmasında önemli rol oynuyor. Burada kurulan dostluklar ömür boyu sürecek niteliktedir. Amacımız farklı ülkelerde yaşayan insanlara kentimizi tanıtmak, her birini gönüllü Denizli elçisi yapmak ve kültürlerarası iletişimin gelişime katkı koymaktır. Festival ile kültürel renkleri Denizli’de topladık. Kendi kültürümüzü Denizli’ye gelen konuklarımıza aktardık. Dünyanın farklı kıtalarından gelen renkleri burada buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Amaç burada kültürel alışverişi sağlayarak Dünya barışına katkı koymak. Bu geceyle amacımıza bir adım daha yaklaştık. Festivale katılan gruplara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun ilk olarak sahne aldığı galada konuk ekipler geleneksel kıyafetleri ile kendi ülkelerinin halk danslarını sergiledi. 3 saati aşkın süren gösterilerde sergiledikleri performansla büyük beğeni kazanan halk dansları ekipleri, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Gecenin finalinde ise 15 ülkeden 25 müzisyenin oluşturduğu orkestra harmandalı ve damat halayını çalarken ülkelerin temsilcilerinden oluşturulan 30 kişilik dans grubu zeybek oynadı, halay çekti.