Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve 11 ülkeden 350 dansçının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin galası Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen, 11 ülkeden 350 dansçının yer aldığı Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin galası Ziya Tıkıroğlu Açık hava tiyatrosunda yapıldı. Galaya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve binlerce sanatsever katıldı. 
Uluslararası Halk Dansları Festivali ile farklı kültürlerin birbirlerini tanımalarına zemin hazırlandığını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı konuşmada, "Halk dansları milletlerin özüdür. Milletlerin kültürüdür. Değişik renk ve kültürleri Denizli'de buluşturmak istedik. Kore Halk Dansları grubu Ramazan ayında Denizli'de olacak. Bu yıl Uluslararası Halk Dansları festivalimizin 14'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Festivale katılan tüm gruplar kendi kültürlerini bize danslarıyla anlattılar. Bu festivali çok önemsiyorum. Çünkü farklı coğrafyalardan gelen insanların buluşma noktası Denizli, kullandıkları dil ise dans.Barışa katkıyı Denizli'den danslarıyla yapıyorlar" şeklinde konuştu.
Bu yıl fastivale Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, KKTC, Kore, Kosova, Macaristan, Makedonya, Polonya ve Sırbistan'dan grupların katıldığını ifade eden Başkan Zolan'ın konuşmasının ardından 11 ülkeden dansçılar sahne performansları ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.