Muhteşem gösterilerle süslenen galada 11 ülkeden 380 dansçı izleyicileri büyülerken, finalde konuk dansçıların oynadığı zeybek oyunu geceye ayrı bir renk kattı. Türk bayraklarının ellerden hiç düşmediği gecede, "Bir başkadır benim memleketim" şarkısının hep birlikte söylenmesi ise coşkuyu doruğa çıkardı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin galası Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu'nda yapıldı. Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, K.K.T.C., Kosova, Kosta Rika, Makedonya, Meksika, Moldova, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere 11 ülkeden 380 dansçının yer aldığı galaya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun sunduğu halk oyunu ile başlayan gece konuk ülkelerin kendi kültürlerini yansıtan dans ve gösterileriyle devam etti. 380 dansçının sahne aldığı galaya vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, izleyiciler unutamayacakları bir gece yaşadı. Gecede, tüm ülke dansçılarından ikişer temsilcinin katılımı ile hazırlanan sürpriz gösteri ise nefes kesti. Sahneye çıkan konuk dansçıların sunduğu zeybek oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 

"Bir başkadır benim memleketim" 
  
Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun Karadeniz yöresine ait sunduğu performans büyük alkış toplarken, finalde tüm gruplar sahneye davet edildi. Başkan Zolan ve galaya katılan herkesin Türk bayraklarıyla "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını söylemeleri ise coşkuyu doruğa çıkardı. Sahnede tüm grupları tek tek kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15. Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde dünyanın değişik ülkelerinin, farklı renklerini ve kültürlerini Denizli'de buluşturduklarını söyledi. Başkan Zolan, "Herkes birbirini tanısın, bilmediğiniz şey size karanlık ve korku verir. İnşallah bu etkinliğimiz insanlığa ve dünyaya barış getirme anlamında hedefine ulaşır" dedi. 

"Ücretsiz halk dansları kursu veriyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel etkinliklerde yürüyüşlerinin güçlendirerek ileri gideceğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ücretsiz halk dansları kursu veriyoruz. 7 bölgeden oyunlarımız var. Ücretsiz kurslarımıza katılmak isteyen herkes davetlidir. Kültürümüzü yaşatalım, dünya renklerini de Denizlimizde buluşturmaya devam edelim. Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum." Gece hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.