Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’nin ülkenin çeşitli yerlerinde sürdürdüğü gezi programının bir durağı daPamukkale Belediyesi’nin organizasyonunda Pamukkale İlçesi oldu. 9 ayrı noktada 7’den 70’e 30 bin vatandaş Çanakkale TIR’ını gezerek bir destanın nasıl ve hangi şartlarda yazıldığına bir kez daha şahit oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Çanakkale Ruhunu ilçede bir kez daha yaşatmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Çok zor şartlar altında olunmasına rağmen büyük bir zafer kazanılarak kahraman Türk Ordusu’nun yazdığı Çanakkale Destanı tarihe altın harflerle kazındı. Dönemin en güçlü ordularına sahip, işgalci devletlere karşı kazanılmış, 'Çanakkale geçilmez' gerçeğini, bir kez daha yazdıran binlerce şehidin kanla yazdığı eşsiz bir destan. Düşmanı dize getiren inancın siperleştiği, sonu olmayan bir başlangıcın destanlaştığı bir tarihin bu yıl 100. yıl dönümü kutlandı. 

Pamukkale Belediyesi, Çanakkale Ruhunu ilçede yaşatmak, hatırlatmak amacıyla 11 günde 9 ayrı noktada vatandaşlarla buluşturduğu Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği ‘Çanakkale Gezici Müzesi TIR’ına ilgi büyük oldu. 
Karahayıt Mahallesi’nde başlayan Çanakkale TIR’ı, İncilipınar Parkı, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü, Anafartalar Kapalı Pazaryeri yanı, Aktepe Mahallesi AK Vadi Parkı, Deliktaş Mahallesi Eski Cuma Pazarı, Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Osman Aydın İlkokulu yanı ve son olarak Kervansaray Mahallesi Pazaryeri’nde kapılarını Pamukkale İlçe halkı için açtı. 7’den 70’e 30 bin vatandaş Çanakkale TIR’ını gezerek bir destanın nasıl ve hangi şartlarda yazıldığına bir kez daha şahit oldu. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türk tarihine destan olarak kazınan Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünde, Çanakkale Ruhunu ve bitmeyen o coşkusunu Çanakkale 1915 Gezici Müzesi ile ilçe halkıyla buluşturmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Başkan Gürlesin, sözlerini şöyle sürdürdü, “Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. 
Vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere. Bu ülkemizin ne zor şartlar altında kurulduğunu, yokların içinde savaşın kazanıldığını yeni nesillere çok iyi anlatmalıyız. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusuyla her ne şart altında olursa olsun vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha tüm dünyaya duyurulduğu, tarihin ve dünyanın akışının değiştiği böylesi zafer için, bir kez daha tüm komutanlarla başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum ve aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum.”