AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; mesajında Milli Şair Ersoy’un “sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek” dizelerinde ki gibi sessizce göçüp gittiğini ama buna rağmen unutulmayan bir isim olarak Türk milletinin hafızasında asla silinmeyecek bir yeri olduğunu ifade etti.

Filiz “Aziz milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin muvaffakiyetinde şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar manevi önderlerimizin de büyük emeği vardır. Bu manevi önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir.

Ersoy, vatan ve millet sevgisini, istiklal ve hürriyet mücadelesini Türkçe’nin eşsiz anlatımıyla yazdığı şiirleri ile toplumun her kesimine anlatmıştır. Sahip olduğu bağımsızlık aşkı ve vatanseverliği ile edebiyatçı sıfatının ötesinde Mehmet Akif Ersoy, Milli mücadele yıllarında yaptığı çalışmalarla bağımsızlık meşalesinin Anadolu’nun tamamına yayılmasına vesile olmuş asla unutulmayacak bir şahsiyettir. 
Söyledikleri ve yaşadıklarıyla bir bütünlük arz eden Akif yalnızca bir destan yazmamış, bu milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini göstermiştir. 

O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır.
Bu vesile ile merhum Milli Şairimizi vefatının 79. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”