Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, belediye tarafından yaptırılacak yeni müzenin yapım protokolünü imzalamak üzere Muğla'nın Fethiye ilçesine geliyor. Bakan ile belediye arasında perşembe günü imzalanacak protokolle harabeye dönen Fethiye Kalesi müze haline getirilecek.

Bakanlık, bakımsızlık ve terk edilmişlik yüzünden surlarının büyük bölümü yıkılan Fethiye Kalesi'ni müze haline getirecek. Şehrin güneyinde yükselen ve Hristiyanların en önemli ikinci ismi Aziz John'un şövalyelerine ait olduğu sanılan Fethiye Kalesi'ne yapılacak yeni müze için Fethiye'ye geliyor. Perşembe günü ilçede olacak Bakan, Fethiye Belediyesi tarafından Depboy bölgesine yaptırılacak yeni müzenin protokolünü imzalayacak.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kültür ve Turizm Bakanı'nın Fethiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi. Telmessos tiyatrosunun restorasyon çalışmalarının başladığını hatırlatan Boğa, “Bakanımız Fethiye ilçemizde Debboy bölgesine belediye tarafından yapılacak müze için perşembe günü ilçemize geliyor. Fethiye Belediyesi tarafından yeni yapılacak müze binasının tamamlanmasının ardından mevcut müzenin bulunduğu alan, yapılacak protokol çerçevesinde belediyeye devredilecek.” dedi.

Fethiye'de şehrin güneyindeki tepe üzerine kurulu Fethiye Kalesi'nin Aziz John Şovalyeleri'ne ait olduğu rivayet ediliyor. Harabeye dönmüş haldeki kalenin ayakta kalabilen kuzey kısmındaki surlarının temel hizasındaki taşlardan bazılarının Hellenistik, bazılarının da Roma dönemine ait olduğu görülüyor. Günümüze kadar kalabilmeyi başaran kalede belli belirsiz birkaç yazı ile hangi tarihte yapıldığı belli olmayan bir de sarnıç bulunuyor. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Fethiye'de neredeyse hiç kimsenin uğramadığı Fethiye Kalesi şimdilerde sadece akşamcılara ev sahipliği yapıyor.