13 Ekim Cumartesi saat 19:30’da Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’ndeki gala gecesine tüm Denizlilileri davet eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘Unutulmaz bir geceye hazır olun. Herkesi Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ne bekliyorum’ dedi.
Sunucuğunu ünlü oyuncu Cemal Hünal ile TRT Spikeri Aslı Sertdemir yapacağı galada, sürpriz gösteriler yer alıyor. Galada, Denizli tarihinin en büyük lazer ve ışık gösterisi, 500 sporcunun katılacağı sürpriz açılış gösterisi, halk dansları gösterileri, kareografi gösterileri, meşale gösterileri, sumo gösterileri, cirit gösterileri, atlılarla yapılan özel şovlar var. Galanın sonunda ise muhteşem havai fişek gösterileri de yapılacak.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm vatandaşları festival galasına davet etti. Festival coşkusunun tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Zolan, ‘Festival, dünyanın dört bir tarafından birçok sporcuyu bir araya getirdi. 25 ülkeden 450 sporcu Denizli’ye festival coşkusunu yaşatıyor. Amacımız, Denizli’yi dünyaya tanıtmak ve geleneksel sporlarımızın çocuklarımız ve yeni nesil tarafından öğrenilmesine bilinmesine katkı sunmaktır. Türkiye’de ve dünyada ses getirecek güzellikte geçen festival için gala programı hazırladık. Sadece Türkiye’de değil dünyada benzeri olmayan geleneksel spor oyunlarını gala programıyla süsleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı galaya davet ediyorum’ dedi.
13 Ekim 2012/Cumartesi günü gala programı öncesinde ise yine aynı yerde saat 11:00’dan 16:00’a kadar çeşitli gösteriler yapılacak. Matrak Türkiye Şampiyonası, Şalvar Güreşi Şampiyonası, Kuşak Güreşi Şampiyonası, Aba Güreşi Şampiyonası, Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonası, Sumo güreşi ve Strongman gösterisi festivalde yer alıyor.