İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşüne yüz binlerce kişi katıldı. Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamalarında fener alayının yanı sıra havai fişek gösterileri ve konser etkinlikleri de vardı. 29 Ekim kutlamalarına halk yoğun katılım ve ilgi gösterdi.
Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları kapsamında yapılan fener alayı yürüyüşü saat 20:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda son buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Hülya Güven'in de aralarında bulunduğu on binler fener alayı yürüyüşünün bitiş noktası olan Gündoğdu Meydanı'na hareket etti. Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler kordonda sıralanan veya kafe ve restoranlarda oturan vatandaşların bayramını kutladı. Fener alayı yürüyüşü Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.

KARŞIYAKALILARDAN MEŞALE ŞOV
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına körfezin karşı kıyısı olan Karşıyaka da sahil boyunca binlerce meşale yakarak katıldı. Karşıyakalılar hazırladıkları meşale şov ile kutlamalara görsel açıdan renk kattılar.
İZMİR’İ HAVAİ FİŞEKLER AYDINLATTI
Gündoğdu Meydanı’nda Aziz Kocaoğlu’nun yapmış olduğu konuşmanın ardından 16 farklı noktada gerçekleştirilen havai fişek etkinliği vardı. Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizaltı Heykeli, Narlıdere Sahil Evleri, Güzelbahçe İskele, Çiğli Güzeltepe, Çiğli merkez, Bayraklı 75. Yıl Mehallesi, Bornova Evka 4 Mahallesi, Kadifekale, Buca Şehintepe Mevkii, Buca merkez, Evka- 7 ve Limontepe'de gerçekleştirilen havai fişek etkinliğinde gökyüzü görsel şovla bezendi.
7 AYRI YERDE KONSER ETKİNLİĞİ
Gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisinin ardından İzmir’in yedi farklı noktasında konserler gerçekleştirildi. Gündoğdu Meydanı'nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram sahne aldı. İki sanatçı birbirinden güzel şarkılarını, Gündoğdu Meydanı'nı dolduran on binlerce kişiye seslendirdi. Bunun dışında İnciraltı Adalet Meydanı'nda Selda Bağcan, Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere, Göztepe Denizaltı Heykeli önününde Aegean Band grubu, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda Duman grubu İzmirlilere unutmaz bir gece yaşattı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.