Pamukkale Hierapolis Ören yerini 2015 yılının ilk 9 ayında 1 milyon 451 bin 652 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Efes Antik kentini ise aynı dönemde 1 milyon 401 bin 292 turist ziyaret etti. Ziyaretçi ve gelir bakımından Pamukkale Ören yeri 1. sırada, Efes Ören yeri 2. sırada, Göreme Açıkhava Müzesi’de 3. sırada yer aldı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale’nin geçen yıl olduğu gibi bu yılda ziyaretçi akınına uğramasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Dünyada eşi yok
Dünyada eşi benzeri bulunmayan Pamukkale Ören yerinin UNESCO’nun dünya miras listesinde yer aldığını bu yüzdende özellikle uzak doğu ve Çinli turistlerden büyük ilgi gördüğünü belirten DENTUROD Başkanı Şen, “Dünyada UNESCO’ya kayıtlı bin civarında yer var. Bunlardan 870’i kültürel, 170’i doğal ve 30 tanesi de den kültürel hem doğal miras listesinde. Pamukkale’de bu 30’un içinde hem kültürel hem de doğal miras listesinde yer alıyor.  2014 yılında Malezya, Endonezya, Hindistan ve Çin’den gelen ziyaretçi sayılarında da artış gözlenmişti. Pamukkale Hierapolis Ören yeri yılın 12 ayı bütün dünya ülkelerinden turist kabul eden ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm cennetidir. Almanlar, uzak doğu ve Çin’den de yoğun turist ören yerimizi ziyaret ediyor. Pamukkale Ören yerini 2002 yılında ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 150 bin kişin iken 2014 yılında yüzde 63 artışla 1 milyon 875 bin kişi olmuştur” dedi.

Tanıtım ofisi kuruluyor

Denizli’nin turizmden daha çok pay alması için büyükşehir belediyesi bünyesinde ‘Denizli Tanıtım Birimi’nin kurulacağını, kentin ulusal ve uluslararası fuarlarda, etkinliklerde ve organizasyonlarda bu birimin görev yapacağını anlatan Başkan Şen, “Biz turizmcilerin hayali böyle bir birimin kurulmasıydı. Kentin artık tanıtımını bu birim yapacak. İlimizin turizm pastasından daha fazla pay alması sağlanacak. Bu birimde alanında uzman turizmcilerde görev yapacak. Özellikle yılın 12 ayı kazı çalışmalarına devam edilen ve inanç turizmi açısında da çok önemli olan Laodikya Antik Kenti’de diğer turizm bölgelerimizle birlikte daha yoğun tanıtılacak. Laodikya’ya inanç turizmi için gelen yabancı turist sayımız 50 binlerden 300 binlere yükseldi” dedi.