Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER) geleneksel olarak düzenlediği dayanışma iftarı Beyaz İnci Düğün Salonu’nda düzenlendi. İftara Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör ve dernek üyelerinin ailelerinden oluşan yaklaşık bin kişi aileleriyle beraber katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk, derneklerinin kurulduğu 2005’den bu yana çalışanların sesi olduğunu özellikle 2013 yılının bir atılım yılı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Öztürk, derneklerinin yıl içinde Tüm Çalışan Dernekleri(TÜMÇADEF)’nin kurucu üyesi ve 5 federasyondan oluşan Mülayemet Çalışanlar Federasyonu(MÜLKON)’nun üyesi olduğunu ifade etti. Öztürk, “Derneğimiz Denizli merkezle beraber 18 ilçemizin 12’sinde temsilciliği bulunuyor. Bu yıl üye kayıtlarımızı 55’den 650’ye, gönüllü sayımızı da 460’a yükselttik. Bünyemizdeki kulüp sayımızı sekize çıkarttık.” dedi. Kültür-sanat, eğitim seminerleri, spor, gezi, konferans ve çeşitli yarışma ve etkinliklerde yaklaşık 10 bin çalışana hizmet verdiklerini belirten Öztürk, gelecek yıl içerisinde bu sayıyı 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Milletvekili Uçar da geçmişte bazı kesimlerin ‘emek mücadelesi’ adı altında sömürü yaparak insanları illegal yollara sevk ettiğini belirterek, “Bugün EMEKDER gerçek anlamda bir sivil toplum örgütü olarak örgütlenmiş olması ülkemiz adına sevindiricidir.” diye konuştu.

Vali Demir ise EMEKDER’in kısa sürede düzenlediği etkinliklerle büyük işler başardığını ifade ederek, insanlar bir araya geldikten sonra bir çok işi başarabileceğini gösterdiğini anlattı. Konuşmaların ardından Vali Demir’e katkılarından dolayı dernek yönetimi tarafından bir plaket takdim edildi.




Denizli Valisi Abdülkadir Demir Programda konuşma yaptı.