Denizli'nin Beyağaç ilçesinde bu yıl 7. kez düzenlenen Beyağaç Belediyesi Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, Hüseyin Çokal Er Meydanı'nda 400 güreşçinin katılımıyla yapıldı. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve çevre ilçelerin belediye başkanları ve kaymakamları da yağlı güreşleri izledi.



Ege'nin Kırkpınarı adı verilen yağlı güreşlerde 13 kategoride 400 güreşçi er meydanına çıktı, güreşleri 5 binden fazla kişi izledi. Heyecanlı karşılaşmalara sahne olan 7'nci Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nin ağası Sezer Tomay oldu. Başpehlivanlık için Kırkpınar'da başpehlivanlık kazanan Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Balaban karşı karşıya geldi. Mehmet Yeşil Yeşil, Balaban'ı yenerek Ege'nin Kırkpınarı'nda başpehlivanlık kemerini taktı. İkinciliği İsmail Balaban kazanırken, üçüncülük kürsüsüne Orhan Okur ve Ekrem Yavuz birlikte çıktı.



Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, ilçede yörük kültürünün yaşatıldığını ve güreşin çok sevildiğini belirterek, "Ata sporu olan güreşi unutturmamak ve gençleri spora yönlendirmek için bu organizasyona önem veriyoruz. Türkiye'de güreş sezonu kapanmadan önceki son büyük organizasyonu düzenledik. Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri artık ilçemizin ve bölgenin en önemli güreş organizasyonlarından biri haline geldi. Türkiye'nin en önemli pehlivanları güreşlerimize katıldı" dedi.