Türk tarihi açısından büyük önem taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm dünyaya hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetimizden ödün vermeyeceğimizin kanıtı olan bu zafer, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm milletçe kazanılan şanlı bir zaferdir.
30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan bu büyük zafer, milletimizin tarihe altın harflerle yazdırmış olduğu en büyük destanlardan biridir. Bu zafer öncesinde gerçekleştirilen mücadelelerde ülkemizi parçalayıp dağıtmak isteyen güçler dize getirilmiş, milletimiz üstün direniş örneği göstermiştir.   
Vatan-millet sevgisi, birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıktığı 30 Ağustos Zaferi, bizim için yol gösterici olmalıdır. Malum olduğu üzere son günlerde ülkemizin etrafına baktığımızda hem ticari anlamda hem siyasi hem de ekonomik anlamda bir ateş çemberi olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla hem tedbirli hem de birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçler karşısında daha dikkatli olmak durumundayız.
Bu topraklar üzerinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlayan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silâh arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.