Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Down Sendromu Derneği’nin yöneticilerini makamında kabul etti. Dernek Başkanı Hayrettin Çakmak ve dernek üyeleri ile down sendromlu çocukların katıldığı ziyarette Başkan Zolan’a dernek çalışmaları hakkında bilgi verildi. Denizli Down Sendromu Derneği’nin geçtiğimiz Mayıs ayında kurulduğunu dile getiren Başkan Hayrettin Çakmak, “Amacımız Down sendromlu bireylere sağlıklı, bağımsız, üretken, mutlu ve toplumla iç içe bir yaşam kurabilmeleri için gerekli yaşam becerilerini kazandırmak. Toplumun Down sendromlularla ilgili farkındalıklarını arttırmak istiyoruz. Down sendromlu bireylerin ailelerine yönelik eğitici ve destekleyici çalışmalar yaparak Down sendromlu bireyler ile ailelerinin günlük yaşamda karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması için mücadele edeceğiz. Çalışmalarımızda sizlerinde desteğine ihtiyacımız var” dedi.
Down sendromlu çocuklar da dahil olmak üzere özel eğitime ihtiyaç duyan tüm çocuklara sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Zolan ise, "Hepimizin ailesinde, çevresinde, konu komşusunda Down sendromlu çocuklarımız, engelli dostlarımız, arkadaşlarımız var. Belediye olarak biz de yaptığımız bütün icraatlarımızda bu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Down sendromlu çocuklarımız da iyi bir eğitimle topluma ve hayata kazandırılabilir" dedi.
Bu tür derneklerin geliştirdiği ve özellikle belirli konularda engeli olan insanları sosyal hayatın içine sokabilecek, onların yalnızlığını ve soyutlanmışlığını yok edecek projelerin kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Başkan Zolan, “Bu çocuklarımızın ve onların ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran, onlara umut aşılayan, hayata bağlayan her türlü projenin sonuna kadar arkasında durur ve destek veririm. Bu bizim için hem bir görev hem bir sorumluluktur” dedi.