Denizli'de 5 yıldızlı oteller kervanına katılan turizm tesisinin 2015 yılından bu yana planlı bir şekilde kendini yenilediğini ve büyüdüğünü belirten Richmond International Genel Koordinatörü Ümit Yaşar Atalay, “Turizm potansiyeli olarak özellikle Pamukkale ve Karahayıt bölgesine fazlasıyla inanıyorum. Bu anlamda otelimizde geçmiş dönemlerde de zaman zaman yenileme çalışmaları da yaptık. Bugüne geldiğimizde 5 yıldızlı bir otel haline geldik. Denizli Hierapolis’le, Laodikya’yla termal ve sağlık turizmiyle gerçekten çok ciddi bir turizm potansiyeline sahip” dedi.

‘TANITIM YAPMAK ŞART’


Bölgenin ve Denizli’nin tanıtımının yapılmasının da önemine değinen Atalay, “Ürününüz ne kadar iyi olursa olsun, eğer bu ürünü yeterince tanıtamazsanız talep göremezsiniz. Biz burada sadece Richmond Otel’in tanıtımını yapmak derdinde değiliz. Denizli’yi, Pamukkale’yi ve Karahayıt’ı önce dünyaya sonrada Türkiye’ye tanıtabilmemiz gerekir. Yine bu anlamda kanaat önderi olan kişileri, ünlüleri de otelimizde konuk ediyoruz. Bu kişilerin de ciddi anlamda otelimize ve bölgeye rağbet anlamında katkısı oluyor. Fakat bu tanıtım tek bir elden yapıldığında bir yere kadar etkili olabilir. Denizli’de yaşayan herkesin bu konuda katkı sağlaması şart” şeklinde konuştu.



‘TURİZMİ TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ’

Denizli’nin ve bölgenin geçmiş dönemlerde turizm açısında önde gelen şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Atalay, “Son dönemde iyi potansiyele sahip olan turizm gözle görülür bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün farkındayız ve tekrar eski günlerine getirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Özellikle Pamukkale ve Karahayıt sağlık turizmi açısından çok önemli bölgelerimiz. Sağlık turizminin merkezi haline gelebilecek bir potansiyel var burada. Yine bu konuda otelimizin de kendi bünyesinde çalışmaları var” ifadelerini kullandı.



DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLE BAĞLANTISINI TEKRAR KURACAĞIZ’

Richmond Pamukkale Thermal Genel Müdürü İsmail Aksoy ise 2016 yılının turizm açısından sıkıntılı bir süreçle başladığını belirterek, “Bu sıkıntının farkındayız ve potansiyeli tekrar canlandırabilmek için çabalıyoruz. Yaptığımız projeler ve kampanyalar dönemlik değil, sürekli projeler. Yani bu sezon olacak, önümüzdeki sezon olmayacak gibi bir şey yok. Oluşturacağımız üyelik sistemi bu konuda önemli bir adım olacak. Bunun yanında düğün ve organizasyonlar için paketlerimiz olacak. Yine havuz başı partileri için de çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük havuz başı organizasyonları burada yapılabilecek. Geçen hafta DENTUROD’la birlikte tanıtımını yaptığımız ‘termaliyigelir projesinin de içerisinde yer alıyoruz. En önemli sorun olarak görüğümüz mesele ise konaklama gün sayısı. Özellikle dışarından gelen misafirlerimizin konaklama gün sayısını artırdığımız takdirde önemli bir sorunu aşmış, Denizli’ye çok şey kazandırmış olacağız. Ümit Bey’in de dediği gibi kendi merkezimizin değil, Denizli’nin topyekün kalkınması için çaba harcıyoruz” dedi.