Ödemiş’in Ovakent beldesinde belediyenin katkılarıyla yapılan deve güreşleri Ovakent futbol sahasında yapıldı. Deve güreşlerine çevre il ve ilçelerden 120 deve katıldı. Güreşleri Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel’in yanısıra çevre belde belediye başkanları, Ovakentliler ve birçok deve güreşi severler katıldı. 
Havanın soğuk ancak güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar deve güreşi sahası kenarlarında bir araya gelerek mangal keyfi eşliğinde güreşleri ilgiyle izlediler. Güreşlere İzmir, Aydın, Antalya, Manisa ve Denizli’den deve yetiştiricileri katıldı.
Çanlarıyla bölgeyi inleten güreşçi develer halkın da büyük ilgisini alarak fotoğraf karelerinde yerini aldılar. Saat 16.30’a kadar devam eden Deve güreşleri ile ilgili olarak konuşan Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel belde belediyelerinin birçok çalışmalar yaptığını, belde halkının istek ve taleplerini yerine getirdiğini bunun yanında sosyal ve kültürel etkinlikler yaptığını belirterek belediyelerin kapanmasının yanlış olduğunu savundu.
Demirel, “Ovakent Belediyesi olarak deve güreşi organize ettik. Devecilerimiz bugün birçok çevre il ve ilçelerden ilçemize geldiler. 120 deve sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar güreşti. Havamız serin ama güneşli olması güreşlerimize de ayrı bir güzellik kattı. Yaklaşık 3500 vatandaşımız bugün burada güreşleri takip etti. Ovakent Belediyesi, beldesine her türlü hizmeti yapan ve yapmaya devam eden bir kurum. Yeni çıkan Bütünşehir yasası ile birlikte 30 Mart’ta belediyemiz kapanıyor. 1907 yılında kurulan o günden bugüne kadar beldesi çalışan bir kurumun kapanması bizleri üzüyor. İşte bugün burada böylesine güzel bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimize Ovakent Belediyemiz tek başına yapmış hiçbir yerden de katkı almamıştır. Böyle belde belediyelerinin kapanmaması gerekiyor. Büyüklerimizin bunları dikkate almasını istiyoruz. Bugün güreşlerimize katılan deve sahiplerine organizasyonumuzda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.