Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan kentin ve Pamukkale’nin tek gecelik konaklamadan termal turizmle kurtulabileceğini söyledi. Denizli’nin turizmde Pamukkale ile öne çıktığını, ancak alternatif turizm seçeneklerinin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden DENTUROD Başkanı Karakan, “Denizli’de son yıllarda termal turizm başta olmak üzere inanç turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi gibi birçok alternatifin de eklendi. Termal turizm için gelen turistlerin 14 ila 21 gün arasında kalacağı düşünülürse, bölgenin konaklama sorununun da hallolur. İnanç turizmi de bölge için çok önemli. Dünyadaki yedi kiliseden birisi Laodikya’da. Burayı inanç turizmin odak noktası yapabilirsek,  bölgeye kolaylık sağlayacak” dedi.
 Kongre turizmi de olmalı
Özellikle Pamukkale ve Denizli’nin kongre turizmine açılması gerektiğini belirten Karakan, bölgede kongre merkezinin olması gerektiğinin de altını çizdi. Karakan “Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde 10-12 bin yatak var. Burada mutlaka bir kongre merkezinin olması gerekiyor. Oteller bu açığı toplantı salonlarıyla gidermeye çalışıyor. Kongre merkezi olursa, bölge bir gecelik konaklamadan kurtulup, daha uzun gecelemeye sahip olabilir. Havalimanında uluslararası charter uçuşlara izin verilmesi gerekiyor. Sefer sayılarını çoğaltabilirsek, bu üç dört unsuru desteklemiş oluruz. Pamukkale’nin dünyada eşi benzeri yok, güneş kum deniz her yerde var. Ancak bunu tam anlamıyla duyuramıyoruz. Bu da zaman içerisinde olacaktır” şeklinde konuştu
Turist Antalya’dan geliyor

Pamukkale’ye genelde Antalya’dan gelen turistlerin olduğunu turist sayısının yüzde 10’unu karşılayabildiklerini ifade eden Karakan, “Bizim bölgemize gelip bir gece konaklayan misafirler genelde Antalya’dan geliyorlar. Bir de Anadolu turları çerçevesinde geliyorlar. Bu iki yapının birleştiği nokta burası. Türkiye’ye gelen turistlerin görmek istedikleri bir yer. Biz turist sayısının yüzde 10’unu karşılayabiliyoruz. Türkiye’ye 31 milyon 500 bin yabancı turist geliyor ama yüzde 10’unu bile net olarak alamıyoruz. Hem eşi benzeri olmayan bir yere sahip olacaksınız hem de böyle olacak. Bunun için altyapıların tamamlanması gerekiyor. Artık ulaşım çok önemli, çünkü insanların vakitleri çok kısıtlı” diye konuştu.