Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri 'Cumartesi Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Denizli Orman Bölge Müdürü Ersoy ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu oldu. Basın mensuplarına ev sahipliği yaparak Zeytinli Yaylası'nı gazetecilere tanıtan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli'nin saklı bir cennetinin daha ortaya çıkartıldığını söyledi. Zeytinli Yaylası'nın yerinin uydu görüntüleriyle ortaya çıktığını belirten Oklu, "Bu bölgenin oluşumu 100-200 yıllık bir geçmişe sahip. Su kaynakları zengin bir bölge. Denizli'nin yer altı sularının kaynağı bu bölgedir. Bu bölge bu özellikleriyle bizim için çok önemlidir" dedi.

Zeytinli Yaylası isminin Zeytinköylü vatandaşların ilk yerleşmesinin bu bölge olmasından dolayı geldiğini ifade eden Oklu, "Cumhuriyet kurulmadan önce eşkıya olarak tabir edilen kişilerin bu bölgelere gelmesi Zeytinköylü vatandaşların bu bölgeden ayrılmasına neden olmuş. Onun için bu bölgenin adı Zeytinli Yaylası olmuş. Denizli en şanslı iller arasında yer alıyor. Şehirden 5-6 kilometre ilerlediklerinde ormanlık örtüyle karşı karşıya gelinebiliyor. Bu ormanların kıymetini iyi bilmeliyiz ve her birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.

Toplantıda yangın sezonu hakkında da bilgi verildi. Denizli'nin yüzde 47'lik bir alanının ormanlık olan olduğunu ifade eden Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, "1 Mayıs itibariyle yangınla mücadele sezonu başlamış bulunuyor. Denizli ormanlık alanlar bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve yüzde 47'lik bir alanı ormanlar oluşturuyor. Toplamda 571 bin hektarlık bir yer ormanlık alan. Denizli orman yangınlarına karşı hassas bir bölge ve bunun için dikkatli olmamız gerekiyor. 15 Mayıs tarihi itibariyle yangın sezonu başlıyor ve ekiplerimiz ile birlikte gece gündüz demeden görev yapacağız" dedi.

Zeytinli Yaylası'nı gezen basın mensupları doğaya hayran kalırken, bir yandan da hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol da, Zeytinli Yaylası'nın tanıtımı için basın olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Zeytinli Yaylası'ndaki tanıtım toplantısına Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü Halit Peltek ve çok sayıda basın mensubu katıldı.