Denizli Belediyesi’nin, Gençlik Spor Bakanlığı, Denizli Valiliği, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRT desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali Denizli’nin ismini tüm dünyaya duyuruyor. Festivali’nin önemli bir bölümünün TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak olması Denizli’nin tanıtımına büyük katkı koyacak.

Binlerce Denizlili tarafından Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’nde büyük ilgiyle izlenen festival etkinlikleri TRT aracılığıyla milyonlarca izleyiciye canlı olarak aktarılacak.

TRT’nin ilk canlı yayın programı Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki 12 Ekim 2012 Cuma günü saat: 14:00-15:15 arası düzenlenecek Kuşak Güreşi yarışmasıyla başlayacak. 13 Ekim 2012 Cumartesi saat 12:30-13:30 arası Sumo güreşi ve Strongman gösterisi de yine TRT’den canlı yayınla dünyaya sunulacak. TRT’nin Pazar günü de yine canlı yayın programında yer alıyor. Saat: 12:30-13:00 Atlı Kızak Gösterisi ile Saat: 13:00-14:00 arasındaki Atlı Cirit Final Müsabakası TRT ekranlarından canlı sunulacak.

Festivalin farklı kültürlerin buluşma noktası olmasının yanında Denizli’nin tanıtımına da önemli katkı koyduğunu dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Dünyada artık ülkeler değil, yaratıcı, yenilikçi ve aynı zamanda kültürel değerlerini geleceğe taşıyan insanların yaşadığı şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yarış içinde Denizli isminin ön plana çıkması için biz elimizden geleni yapıyoruz. Hep ‘Dünya Kenti Denizli’ sloganıyla hareket ettik. Bu şehirde ne yapıyorsak bu anlayışı hakim kılmak için yapıyoruz. İşte en güzel örneği bu festival. Binlerce Denizli insanı festival etkinliklerini yerinde izlerken aynı zamanda hem kendi kültürel değerlerini hem de farklı kültürlerin güzelliklerini görüyor, öğreniyor. TRT tarafından yapılan yayınlar ile bu güzellikler dünyanın dört bir tarafında milyonlarca insana ulaşıyor. Bu önemli bir durum. Denizli ismi bu festivalin TRT tarafından aktarılması ile farklı kıtalarda telaffuz edilecek. Bu durum bizim için gurur verici” dedi.