Denizli valilikliği önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar belediye bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne İle birlikte yurt içinden ve dışından festivale katılmak için gelen 18 tiyatro gurubu katıldı.
Kortej yürüyüşüne katılan tiyatro grupları üzerlerindeki sahne kıyafetleri ve cadde ortasında yaptıkları mini gösterilerle Denizlililerden uzun süre alkış aldı. 19 Mayıs’a kadar devam edecek festivale bu yıl,  Bolu Bölge Tiyatrosu, Tiyatro Gölge, Netherland St Turkse Theater, Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu, Sui Generis, Comedia Dell’arte Oyunculuğu, Ç.Y.D.D. Güneş Tiyatro, 18 Mart Üniversitesi Sahne ve Görsel Sanatları Bölümü, Doğru Yol TKSD-Aziz Buş Tiyatrosu, Genç Denizli Tiyatro Topluluğu, Gizli Saklı Tiyatro, Mimarlar Odası Tiyatro Topluluğu, Karman Theater, Tiyatro Hedef, Denizli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Yenierenköy Belediyesi Esprin Karpaz Tiyatrosu, Bakü Devlet Tiyatrosu ve Arka Mahalle Kumpanyası tiyatro toplulukları katılıyor. 18 tiyatro topluluğunda sahne alacak 400 amatör tiyatro oyuncusu kentin farklı noktalarında hazırlanan sahnelerde oyunlarını sergileyecek. Oyunların tamamı ücretsiz olarak seyir edilecek. Festivalin geçen yıllarda olduğu gibi kentin dört bir yanında devam edeceğini ve tüm Denizlililerin tiyatroya doyacağını ifade eden Başkan Zolan, festivallerin kentin tanıtımına önemli katkı da sağladığını söyledi.
Başkan Zolan, “28 yıldır kesintisiz bu festivalimizi düzenliyoruz. Bu yıl 29.’ sunu gerçekleştireceğiz. Amacımız, kültürlerin kaynaşmasına katkı sağlamaktır. Kentimize gelen misafirlerimizi de gönüllü Denizli elçisi yapabilirsek kendimizi başarılı sayacağız.” dedi.
Festivalin ilk oyununu Rusya’dan Karman Tiyatro Grubu Hasan Kasapoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergiledi. Theatre Company Karman’ın yazdığı ve Yulıya Lunyova’nın yönettiği Puzzles oyununu Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’da tiyatro severlerle birlikte izledi.