Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşaat çalışmaları devam eden Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Denizli’nin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayacak. Kentin kültür ve sanat hayatına yeni bir bakış açısı getirecek iki dev projenin inşası hızla yükselirken, modern yapıların bu alandaki önemli bir eksikliği kapatacağı kaydedildi. Yerel yönetim anlamında Türkiye’de örnek olarak gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin en iddialı projelerinden biri olan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin betonarme imalatlarının yapıldığı ifade edilirken, talihsiz yangın sonrasında kullanılmaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi inşası da aynı hızla devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni sanat merkezinde ise bin metrekarelik temel alanında 800 metreküplük beton döküm işini tamamlarken, kolonların yapımı tüm hızıyla sürüyor. 

"Denizli hak etiğini alacak"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı hızla devam eden iki yapının Ege Bölgesi’nin en modern sanat merkezleri olacağının altını çizdi. Başkan Zolan, “Bir çok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da Denizli’yi bölgenin en güçlü ve modern şehri haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de örnek olarak gösterilecek olan bu modern merkezleri, halkımızın hizmetine sunmak adına çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor" dedi. Çalışmalar tamamlandığında kültür ve sanat alanında Denizli'nin bölgenin en güçlü şehri haline geleceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Kültür ve sanat alanında birçok etkinliklerimiz var ama en büyük sıkıntımız salon konusunda idi. Bu merkezlerle artık fiziki anlamda da bir sıkıntı yaşanmayacak. İnşallah Denizli hak etiğini alacak” dedi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi
25 bin metrekare alana sahip olacak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2 bin, bin ve 500 kişilik konser, oyun ve toplantı salonları bulunacak. Bunun yanında merkezde sergi salonları, daha küçük çaplı toplantı ve prova alanı olacak. Ayrıca çocuk oyun alanları, nikah salonları ile çocukların uzayla ilgili merak ettiklerini öğrenebilmeleri için planetaryum salonu bulunacak. Modern çağın tüm gereklerini içinde barındıracak merkezde, otopark da yer alacak.

Belediye Sanat Merkezi
Belediye Sanat Merkezi'nde ise 1 büyük ve 6 küçük olmak üzere toplam 7 gösteri salonu ile 3 iş yeri bulunacak. Bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak bu merkezde konser ve tiyatro gibi farklı etkinlikler de düzenlenebilecek. Kent merkezinde eski yerinde inşa edilen sanat merkezi bölgeye canlılıkta getirecek.