Denizli’den ilk hac kafilesi yola çıktı. İlk kafileyle kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Fatih Camisi ve Bahçelievler Kur'ân Kursu önünde, uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Müftü Gürpınar, haccın sıradan bir yolculuk olmadığını belirterek, "Bugün hacı adaylarımız mutlu, coşkulu; hem gönülleri hem gözleri yaşlı, çünkü uzun yıllardır hasretle bekledikleri bir yolculuğa çıkmak üzereler. Allah yolculuğunuzu açık etsin. İnşallah temizlemek istediğiniz gönlünüzü ve ruhunuzu tertemiz kılarak yolculuğunuzu tamamlarsınız." dedi.

Hacı adaylarından Ayşe ile Bayram Alan çifti ise altı yıldır bu anı beklediklerini belirterek, kurada çıkmalarının yeni doğan torunları Emir ve Osman Berat’ın şansı olduğunu söyledi. Bayram Alan, duygularını, "Altı yıldır bekliyoruz, çıkmayınca geçen yıl umreye gitmiştik. Çok güzel bir duygu. O mübarek yerleri tekrar gezip göreceğim için çok mutluyum. Allah, herkese oralara gitmeyi nasip etsin" şeklinde ifade etti.

İlk kafileyle 300'e yakın kişinin uğurlandığı kutsal yolculuğa bu yıl Denizli'den toplam 977 kişinin gideceği bildirildi. Kur'ân ve dualarla uğurlanan hacı adayları, kutsal topraklarda 45 gün kalacak. Çardak Havaalanı'ndan Medine’ye gidecekler, 10 gün kaldıktan sonra ihrama girerek Mekke’ye gidecek ve bir ay kadar da orada kalıp 5 Kasım 2012'de ülkeye dönecekler.