Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, ödüllü şiir yarışması düzenliyor. ‘Denizli’ konulu şiir yarışması için son başvuru tarihi 31 Ocak 2012 olarak belirlendi. Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Çocukların ve gençlerin gözüyle Denizli’yi görmek, yaşadıkları şehre sahip çıkmalarını ve aidiyet duygusu hissetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın kamuoyuna duyurulması için düzenlenen toplantı Kent Konseyi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ile Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak katıldı.

Yarışmanın amacını Denizli’nin sahip olduğu değerler konusunda çocukların ve gençlerin konuya odaklanarak farkındalıklarını arttırmak olarak özetleyen Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, yarışmanın 3 farklı kategoride yapılacağını söyledi. İlköğretim 6.7 ve 8 öğrencileri, lise ve dengi okul ile üniversite öğrencilerinin katılacağı yarışmanın geleceğin şairlerini ortaya çıkarması açısından son derece önem taşıdığını dile getiren Çınar, “Çocukların ve gençlerin gözüyle Denizli’yi görmek, yaşadıkları şehre sahip çıkmalarını ve aidiyet duygusu hissetmelerini sağlamak amacıyla bu yarışmayı organize ediyoruz. Eminim ki birbirinden güzel şiirler ile Denizli’nin bilinmeyen yönleri ortaya çıkacak. Denizli sevgisinin ve sevdasının artmasını sağlayacağımız yarışmanın son başvuru tarihi 31 Ocak 2012. Şubat ayında değerlendirmelere başlayacağız ve Mart ayında da sonuçları açıklayacağız. Böylesi önemli bir organizasyonu başlatmamıza vesile olan Çocuk Meclisi’ne ve organizasyon ortağı kurumlarımıza teşekkür ediyor şimdiden herkese başarı diliyorum” dedi.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ise her 3 kategoride ilk 3’e girenlere çeşitli armağanlar verileceğini söyledi. Otaklı, “ 1. olanlar diz üstü bilgisayar, 2. olanlar fotoğraf makinesi, 3.’ler ise MP3 müzik çalar kazanacak” dedi.


Böylesine önemli bir organizasyona ortak olmaktan son derece mutlu olduklarını dile getiren Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün ise Denizli Belediyesi’nin eğitim alanında bu güne kadar verdiği katkıya bir yenisini eklediğini dile getirdi ve organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmasında “Şehirler yetiştirdikleri sanatçılar ile anılırlar” diyen PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ise Denizli’nin de önemli sanatçılar yetiştirdiğini, birçok şaire ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Bu yarışmanın yeni şairler ortaya çıkaracağına inandığını belirten Kutludağ, şimdiden tüm katılımcılara başarı diledi.

Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak ise konuyla ilgili düşüncelerini şöyle özetledi: “ Duygularımızı belki konuşmaya dökemiyoruz ama yazma konusunda hiçbir arkadaşımın sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Çünkü biz çocuklar inanılmaz bir hayal gücüne sahibiz. Yaşadığımız şehir ile ilgili de çok güzel şiirler ortaya çıkacağına inanıyor, herkese başarı diliyorum.”