Denizli’de binlerce kişi Allah'tan beratını statta istedi. 

Denizli Müftülüğü ve Din Hizmetleri Derneği (DİGDER) tarafından Denizli Atatürk Stadı'nda düzenlenen Berat Kandili Özel Programı’na yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Bazı televizyon kanalları tarafından da canlı yayınlanan program, Hafız Rıza Günay'ın Kur'an Kerim tilaveti ile başladı. Müftülük ilahi korosu ilahiler okudu, naat ve kasideler seslendirildi. 

Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, gecenin manevi hayatımızı gözden geçirme açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Beratın bilerek veya bilmeyerek içine düşüldüğü hataların ve günahların ağır yükünden kurtularak manevi kurtuluşa ermek olduğunu ifade eden Keleş, “Her müminin berat şuuruna sahip olması gerekir. Berat, temizliktir, safiyettir, duruluktur. Berat şuuru Allah'tan başkasına kul köle olmama iradesi taşımaktır. Hırsın, bencilliğin, aldatıcı ve geçici zevklerin, ihtirasların, kibrin, gururun prangalarından kurtulmaktır. Bütün kötülüklerden, şerlerden, masiyet ortamlarından, hıyanetten, zulümden uzak kalmaktır. Beraata nail olmak için ilk önce kendi kalbimizi ona yük teşkil eden hususlardan arındırarak günahlardan beri kılmamız gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından program tekrar Kuran-ı Kerim tilaveti ve şiirlerle devam etti. İlahiyatçı Ekrem Kütük'ün yaptığı duaya 15 bin kişi birlikte “amin” diyerek Allah’dan beratını istedi.