Denizli'de Geçtiğimiz aylarda, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından beşincisi düzenlenen "Taş Heykel Kolonisi" akıllardan silinmedi. Türkiye, Peru, Yeni Zelenda, Polonya, Tayvan, Kosta Rika, Gürcistan, Rusya, Romanya ve Ukrayna olmak üzere 10 ülkeden 10 sanatçının katıldığı kolonide heykeltıraşlar bir ay boyunca hünerlerini sergilemişti. Denizli protokolünün ve iş adamlarının da ilgi gösterdiği koloni töreninde, Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ün heykeli büyük beğeni toplamıştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Kömürcüoğlu Mermer ile organize ettiği Uluslararası Taş Heykeller Kolonisi isimli çalışmada 5 yıldır üretilen heykellerden bazıları valilik önüne yerleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk heykeltraşlar Tülay Çakmak, Osman Atmaca, Ahmet Özparlak, Hüseyin Altın, Japon heykeltraşlar Hıtoshı Tanaka, Takao Suzuki ve Kübalı heykeltraş Villa Soberon’un yaptığı eserleri satın aldı. Kapı, Horoz, Yatak, Güreşçiler, Romalı Ayağı, Sutün ve Oval heykeller artık Gazi Bulvarı’nı süsleyecek.

Dün akşam saat’lerinde meydana vinçlerle indirilen heykeller, daha önce hazırlanmış yerlerine monte edildi. Sabah işyerlerine giden Denizlililer gördükleri heykeller karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Birçok vatandaş meydana dikilen heykelleri meraklı gözlerle incelemeye çalıştı.