Çetin; “Geçen hafta İstanbul, Kitap Ve Kültür Fuarındaydım. Oradaki izlenimlerimi ve Denizli’mize de bir kitap ve kültür fuarı’nın gerekli olduğunu düşünüyorum.
İstanbul’da her Ramazan ayında Beyazıt Meydanına kitap ve kültür fuarı açılıyor. Bu çalışmanın öncülüğünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Her Yayınevi’nin ayrı ayrı kitap stantları oluyor. Yazar ve okuyucu bu kitap stantlarında buluşuyor.
Öncelikle en güzel kitabın indiği aylardan Ramazan ayında bulunuyoruz. En güzel kitap dediğimizde herkesin aklına Kur’an-ı kerim gelmelidir. Geçen yıllarda Denizli Büyükşehir Belediyemiz konser vererek Ramazan şenlikleri düzenliyordu. Bu yıl bu konserlerin olmayışı güzel bir gelişme zaten bu tip konserlere gerekte yoktur. Ramazan eğlence ayı değil, ibadet ayıdır.
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, yani Kur’an ayında İstanbul ve bazı büyükşehir belediyeleri’nin yaptığı gibi ilimizde de kitap ve kültür fuarları açılmalı, okuyucuyla yazarlar buluşturulmalı, Denizli’mize kaliteli yazarlar getirilmeli. Özellikle Ramazan ayında bu fuarlar açılmalıdır. Nasıl her mahallede Belediyemiz iftar yemekleri verip, insanlarımızın midesini doyuruyorsa kitaplarla da insanımızın kalplerini ve beyinlerini doyurmalıdır.
Denizlili vatandaşlarımıza şunu söylemek isterim, Yüce Rabbimiz bizlere oku diyor hemen Ardı’ndan ekliyor, Yaradan Rabbinin adıyla oku! Okuduğumuz kitaplar bizleri Allah’a, peygambere ve güzelliklere götürecek türden olmalıdır” dedi.