Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen 'Uluslararası Taş Heykel Kolonisi', Kömürcüoğlu Mermer Fabrikası'nda düzenlenen kapanış programıyla sona erdi. Ülkenin tek taş heykel kolonisinin kapanış programına; Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ve davetliler katıldı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Mayıs ayında başlayan koloninin sonunda güzel eserler paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Değirmenci, "Denizli heykel sanatı ve heykeltıraşlık alanında çok zengin bir yer. 19 antik kentiyle tarihten bugüne gelen büyük bir mirasa sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya çok değer veriyoruz. Eserlerimizi daha önce olduğu gibi Denizli'nin en güzel yerlerinde halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.








Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise altıncısı düzenlenen kolonide yedi ülkeden sekiz sanatçının yer aldığını söyledi. 43 ülkeden 192 proje başvurusu alan kolonide birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Eserler, Kömürcüoğlu Mermer'de görülebilecek. 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne

Türkiye, İtalya, Gürcistan, Ukrayna, İspanya, İsviçre, Romanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden katılan sanatçıların eserleri bir süre sonra Denizli'nin merkezi noktalarında sergilenecek.