Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ‘Konservatuar Akşamları’ etkinliği Mevlevi Sohbetler programı ile devam etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Dinleti Salonu'nda düzenlenen programa, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği Başkanı Veysi Dörtbudak, Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı Onursal Başkanı Ahmet Coşar, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Postnişin Dede Efendi Nadir Kalbibüyük ve davetliler katıldı.

Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği Başkanı Veysi Dörtbudak'ın "Hz. Mevlana ve İnsan" konulu sunumunda birbirinden güzel ilahiler ve kasideler seslendirildi. Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği Başkanı Dörtbudak, tarih boyunca birçok dinin insanı değişik biçimlerde farklı kavramlarla ifade etmeye çalıştığını anlattı.
Dörtbudak, "İslamiyet ile birlikte yeni bir boyut kazanan bu konu İslam düşünürleri tarafından ayet ve hadislerin ışığında ve kısmen de felsefi ilimlerin etkisi ile işlenmeye, yeni ve orijinal yorumlar getirilmeye başlanmıştır. İslami düşüncede insan konusu insanın daha çok dünya ve ahir mutluluğuna yönelik kişilik yönü ve manevi boyutları ile incelenmiş ve işlenmiştir. İnsanın bu yönüne ağırlık verip onu benimseyen İslam büyüklerinden biri de Hz. Mevlana'dır. İslam düşüncesi içerisinde önemli bir yere sahip olan Hz. Mevlana, insana dair önemli bilgiler ve görüşleri eserlerinde bize sunmuştur" diye konuştu.