Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası. Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek yaşayan birer mekan haline getirildi. 
Denizli Belediyesi, Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası'na yeniden hayat verdi. Zamana yenik düşen ve bakımsızlıktan yok olmaya yüz tutmuş binaları yaşayan mekanlar haline getirdiklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "10 yıldır biz bu şehrin var olan değerlerinin yok olmasına müsaade etmiyoruz. Tarihi değerlerlere hep sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Bu değerleri geleceğe taşımak için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Geçmişten bize kalan bu tarihi mekanları yeniden yaşayan bir mekan haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz aslında geçmişle geleceği buluşturuyoruz. Geçmişten gelen değerlerimizi değiştirmeden gelecek nesillere aktarmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız 7'den 70'e herkes buralardan yararlanıyor" dedi. 
Yapılan çalışmaların yanı sıra halen Atalar Mahallesi'nde bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin restorasyonunu gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zolan, "Bu iki mekanı diğerleri gibi halkımızın kullanımına açacağız. Kentin tarihi hafızasını diriltmek gerek. Nerede bir tarihi değer varsa biz oradayız. O mekanı kente kazandırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.