Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Merkez İlçe Örgütü, Basın Bayramı dolayısıyla Denizli İnternet Medyası Derneği’ni ziyaret etti.
CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli İnternet Medyası Derneği’ni ziyaret etti. CHP’den gelen heyeti derneğin yönetim kurulu başkanı Erol Uçkan, Başkan Yardımcısı Mutlu Kelişti, Genel Sekreter İsmail Çegeli ve derneğin Saymanı Bilal Kırboğa karşıladı.
24 Temmuz Türk Basını’nda Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı dolayısıyla gerçekleşen ziyarette konuşan Yurtseven, İnternet Medyası’nın özellikle son yıllarda artan gücünün dikkat çekici olduğunu söyledi.
Toplumun büyük bir kısmına ulaşan internet medyasının bugüne kadar bir yasasının olmamasının eksiklik olduğunu ifade eden Yurtseven, parti olarak bu sorunu mecliste gündeme getirilmesini sağlayacaklarını söyledi.
Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan da, Türkiye’de İnternet Medyası’nın basın kanununa dahil edilmesiyle ilgili çalışmaların 2005 yılında başladığına dikkat çekerek, “Siyasilerimiz gücümüzün farkında olmasına ve bizlere hak vermesine rağmen ne yazık ki bugüne kadar yeterli desteği verememiştir. Çok fazla şey istemiyoruz. Sadece Basın Kanununa bir madde dahil edilerek, internet medyası çalışanlarını da gazeteci sıfatı kazandırmalarını istiyoruz. Bu yasa en çok çalışan gazetecilere yarayacak. İşverene olan maliyeti ve sosyal hakları daha da artacak. Ama olsun. Yeter ki çalışanlarımıza gazetecilik sıfatı verilsin” dedi.