Denizli'nin Çameli ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen kültür tarım ve alabalık festivali yöre halkı ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Balığı, yaylası ve buz gibi suyuyla meşhur Çameli'deki festivale, Denizli AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Çameli Kaymakamı Serdar Demirhan, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, amacının ilçeyi tanıtmak ve bölgede üretilen alabalığı tüm dünyaya duyurmak olduğunu ifade etti. Yılmaz konuşmasında, "Bu festivalle ilçemizde yetiştirdiğimiz alabalık, ceviz, fasulye, elma, kiraz ve balı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Yıllık ortalama 4 bin ton balık üretimiyle Türkiye ihracatının yüzde 10'unu karşılıyor. Bölgede 110 balık işletme tesisi bulunmaktadır. Yine ilçede yetiştirdiğimiz ceviz, fasulye, elma ve balı da meşhurdur. Yıllık 6 bin ton elma, 500 ton kiraz, 300 ton ceviz 80 ton fasulye ve üretiyor ve kovan başına 5-20 kilogram arasında bal verimi alıyoruz. İnşallah geleneksel hale getirdiğimiz bu festivallerle, hem ürünlerimizi tanıtıyor, hem de yaza veda ederken halkımızla beraber, hoş ve eğlenceli zaman geçiriyoruz." dedi.

Milletvekili Nihat Zeybekçi ise festivallerin bölgenin tanıtımı ve toplumun kaynaşmasının sağlanması adına önemli olduğunu ve Çameli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yamaç paraşütü gösterisi ile başlayan festivalde eşek safari, sapanla hedef vurma, çıplak elle alabalık tutma, tomruk yuvarlama, el arabası ile harç taşıma, elle ceviz kırma ve halkın kendi imkanlarıyla yaptığı tahta arabalarla "ralli" yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda en fazla ilgiyi milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Bilal Uçar ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın katıldığı araba yarışı gördü.

AK Parti Çameli İlçe Başkanı Hüseyin Türk, "İlçemizin tanıtıma çok fazla ihtiyacı var. Yetiştirdiğimiz ürünlerin ve doğal tabiat güzelliğimizin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Çameli'nin güneş, kum, deniz turizmine alternatif olarak yayla turizminin merkezi olmasını istiyoruz." diye açıklamada bulundu.