Denizli Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta Delikliçınar Meydanı'na yerleştirilen ve büyük beğeni alan cam horoz heykeli, sesiyle de vatandaşların ilgi odağı oluyor.
Denizli Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta Delikliçınar Meydanı'na yerleştirilen ve Türkiye'nin en büyük açık hava cam heykeli olma özelliğini taşıyan cam horoz heykeli vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kentin en işlek noktasına yerleştirilen ve açıldığı andan itibaren günün her saati hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin akınına uğrayan cam horoz heykeli bir başka özelliği ile de dikkat çekiyor.
Rengarenk görünümüyle vatandaşların beğenisini kazanan yeni heykel sesiyle de vatandaşların ilgi odağı oluyor. Türkiye'nin en büyük açık hava cam heykeli olma özelliğini taşıyan ve yedi bin parçadan oluşan cam horoz heykeli artık gün içinde ikişer saatlik aralıklarla öterek dünyanın en uzun öten horozu olduğunu hatırlatacak. Heykele yerleştirilen sistem sayesinde 08:00 ile 22:00 saatleri arasında Denizli Horozu'na özgü ötüş dinlettirilecek.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, dünyanın en ünlü kentlerinde ziyaretçileri en çok o kenti hatırlatacak mekanların memnun ettiğini belirterek, "Denizli'de böyle mekanların çoğalması kentin tanıtımı açısından önemli. Horoz, simgemiz olduğu için eksikliği bir süredir hissediliyordu. Yerine konulunca vatandaşımızın özlediğini net olarak gördük. Yeni haliyle daha görkemli olan horoz heykeli, kentimize gelen ziyaretçilerin de unutulmaz fotoğraflarında yer alacak. Aynı zamanda cam horoz heykeli artık gün içinde ikişer saatlik aralıklarla öterek bizlere nostalji yaşatacak" dedi.