AK Parti Çal İlçe Başkanı Mehmet Duman, bağları, üzümü, şarabı, doğal ve tarihi güzelliklere sahip ilçeye yılda 10 bin yerli ve yabancı turist çekmeyi hedeflediklerini söyledi. İlçede gelen turistlerin gezmeleri, güzel vakit geçirmeleri, yemek yiyebilmeleri için il özel idaresi, Çal belediyesi ve özel şahıslar tarafından yatırım ve çalışmalar yapıldığını belirten İlçe Başkanı Duman, “İlçemiz sınırları içinde bulunan bölgenin en güzel kanyonlarından biri olan ‘Kısık’ kanyonuna il özel idaresi bütçesinden ayrılan 110 bin liralık ödenekle 220 metre uzunluğunda yürüyüş yolumuz yapıldı. Amatör balıkçılığın ve dağ tırmanışının da yapılabildiği kanyonumuz büyük ilgi çekiyor. Geçmiş tarihte bölgenin en büyük pazarının kurulduğu ‘Kayı Pazarı’nda bulunan ve hala ayakta olan minare restore edildi. Bunun yanında ilçemize bağlı Bahadınlar köyünde bulunan Apollon Tapınağı da ziyaretçilerini bekliyor. İlçemize bağlı Sakızcılar köyü sınırları içinde bulunan ve ‘Ağlayan Kaya’ ismiyle bilen 50 metre yüksekten akan suyun oluşturduğu şelalede ilçemize gelen yerli ve yabancı konukların nefis yemeklerden yiyebilecekleri şekilde düzenlendi. İlçede konaklamak isteyenler içinde otelimiz bulunuyor.” dedi.

Çal Bazarı açıldı

Çal ilçesine gelen yerli ve yabancı konukların yöresel ürünleri satın alabilecekleri bir pazarında Çal Ziraat Odası ve Belediye işbirliği ile açıldığını hatırlatan Duman, “İlçemiz bağları, üzümü, şarabı ve pekmezi ile ünlü. Bunların tamamı ve yöresel ürünlerimizin büyük bölümünü Çal Bazarımızda satışa sunduk. Yüzde 100 doğal ve organik ürünlerin satıldığı pazarımıza konuklarımızın ilgisi her geçen gün artıyor. Bunun yanında asırlık çınar ağaçlarının bulunduğu ve yeniden düzenlenerek Kumral Mesireliği alanına dönüştürülen bölgemizde de piknik yapılabiliyor. İlçemizde turizm ile ilgili alt yapının büyük bölümünü tamamladık. Önümüzdeki süreçte ilçemizin tanıtımına önem vererek, turizmi hareketlendirmek istiyoruz. Doğal, tarihi ve kültür zengini ilçemizde yılda 10 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

İlçe hak ettiğini almaya devam edecek

Çal ilçesinin hak ettiği hizmetleri almaya devam edeceğini, ilçeye bağlı 23 köyde de yatırımların 2012 yılında da devam edeceğini vurgulayan Duman, “2012 yılında ilçemize bağlı 23 köyümüzün tamamına çocuk oyun parkları kurulmuş olacak. Bahadınlar, Çakırlar ve Develler köylerimize çok amaçlı kapalı pazaryerlerini bu yıl yapıp bitirip hizmete açacağız. 23 köye toplam 29 bin 900 metre kare daha kilit taşı gönderilecek. Alfaklar, Çakırlar, Dayılar, Karapınar ve Gelinören köylerimize yangın tankeri verilecek” şeklinde konuştu.