Yıkılmak üzere iken Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin restore ederek vatandaşların hizmetine sunduğu tarihi evlerde geçen yıl 700 kursiyer aldığı eğitimlerle el emeği göz nuru binlerce eser ortaya çıkardı. 

Yıkılmak üzere iken Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin restore ederek vatandaşların hizmetine sunduğu tarihi evlerde gerçekleştirilen kurslarla el emeği göz nuru binlerce eser ortaya çıkaran Denizli halkına 5 ayrı merkezde ücretsiz el sanatları eğitimi veriyor. Denizlililerin sosyalleşmelerini sağlamanın yanı sıra, aile ekonomilerine destek olmak, bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak ve  sanatsal bilgilerini geliştirmeyi hedefleyen, ayrıca kentin tarihi dokusuna da sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda geçen yıl 24 farklı branşta 700 kursiyere ücretsiz eğitim verdi. 

Eğitimler 5 ayrı merkezde veriliyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz el sanatları kursları kapsamında tarihi Nuzhet Sürücü Evi'nde çini, hat, tel kırma, tezhip, minyatür, Osmanlıca ve ebru kursları; Yenişehir Kültür ve Sanat Evi'nde aşçılık, giyim, aksesuar, renkli aksesuar yapımı, perspektif resim, kağıt rölyef ve kağıt oyma kursları; Mavi Ev'de cam boncuk kursları; Yenişehir Kapalı Pazar yeri altında seramik kursu ve Necip Ökten Evi'nde ise ahşap, oymacılık, tel kırma, keçe, ahşap boyama, kanaviçe, el nakışı ve kazaziye olmak üzere 24 branşta eğitim veriyor.

"Vatandaşlarımızın yaratıcıklarını ortaya çıkarıyoruz"
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz el sanatlarının birçok dalında ücretsiz kurslar düzenlemektedir. Vatandaşlarımızın bu kurslarla sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya katkıda bulunuyoruz. Ayrıca bazı vatandaşlarımız hobilerini ileri seviyeye taşıyarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor" dedi. Belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı çalışmaları yapmak olmadığını, halkın sosyal ve kültürel alanda da kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.