Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 101. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Koro Şefi İsmail Barkan yönetimindeki koro ve konuk sanatçı Osman Kalay'ın seslendirdiği birbirinden güzel türküler izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programında salonu dolduran yüzlerce kişinin Türk bayrağını sallayarak hep bir ağızdan türküler söylemesi muhteşem anların yaşanmasına neden oldu. Türklerin yanı sıra şiirlerin okunup, Çanakkale destanından anıların paylaşıldığı gecede efe gösterileri de nefes kesti.

Bu vatanın bedeli Çanakkale'de ödendi

Gecenin sonunda sahneye davet edilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart akşamı bu ülke için canını ve kanını verenleri hep beraber andıklarını söyledi.



Başkan Zolan, "Bu vatanın bedeli orada ödendi. Bu ağır bedel dedelerimiz tarafından ödendi. İnşallah bu bilinçle ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız; ödenmesi gereken bedeller varsa bu nesilde bunu ödeyerek gelecek nesillere bırakacağız; dünya var oldukça vatanımızın sapasağlam durması için ne gerekiyorsa yapmaya and içmiş bir milletiz" dedi.



Şehitlerin anıldığı gecede kendilerini yalnız bırakmayan hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillerimizi değerlerimizle donatmaya çalışıyoruz. İşte konservatuarımız da bu noktada yoğun bir çalışma içerisinde. Ben korodaki tüm çalışanlarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum."