KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan konservatuvarda bu yıl 5 bin öğrenciye eğitim verildi. Konservatuarın 2010–2011 eğitim öğretim yılı düzenlenen yılsonu şenliğiyle sona erdi.
    Beştepeler Parkı'ndaki şenliğe eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, önce resim sergisini gezdi, ardından öğrenciler ve öğretim görevlileri ile sohbet etti. Resim bölümü öğretim görevlisi Selda Başbay tarafından yapılan portresini görünce şaşıran Özhaseki'ye sanat müziği bölümü öğretim üyeleri sürpriz yaptı. En sevdiği şarkı olarak bilinen 'Benzemez Kimse Sana' ile karşılanan Özhaseki, burada keyifli anlar yaşadı.
Daha sonra şenlik alanını dolaşarak halk oyunları gösterileri ile Hacivat-Karagöz tiplemelerini izleyen Özhaseki, kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirtti.
Özhaseki, "Konservatuarımızda bu yıl 5 bin öğrenciye eğitim verildi. Biz belediye olarak belli bir sıra takip ederek bu şehirde yapılması gerekenleri tek tek yaptık. İlk olarak su, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi altyapı ihtiyaçlarını karşıladık. Sonra yolları, otoparkları, yeşil alanları elden geçirerek yeniden düzenledik. Ardından şehrimizi ileriye götürecek devasa tesis ve yatırımların peşinde koştuk. Bu çerçevede Yamula Barajı'nı, Kadir Has Stadı'nı, raylı sistemi hizmete sunduk." dedi.
    "Şimdilerde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi gibi çok büyük bir projeyi adım adım ilerletiyoruz." diyen Özhaseki, "Altyapı, üstyapı derken şimdi sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere geldi. Son yıllarda bu işe ayrı bir önem verdik ve önemli mesafeler kat ettik. Yaptığımız kültür sanat işlerini taçlandıracak üç büyük projemiz daha var. Anadolu Harikalar Diyarı, Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi ve Kayseri Evleri projelere ile şehrimizin kültür sanat hayatına ayrı bir ivme kazandıracağız." şeklinde konuştu.
CİHAN