Pamukkale İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Çocukların camiyle, mihrapla, minberle, kürsüyle buluşması, safların arasında koşturması bile bu ülke için, bu millet için birer milli ve manevi kazançtır.” dedi.

23 Haziran Pazartesi günü Ulu Camii’de “2014 Yılı Kur’an Kursları Açılış Merasimi” yapılacağını belirten Müftü Bilgiç, “Yaz Kur’an Kurslarının ülke genelinde, Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde yapılacak program ile başlayacak. Ulucami’de kuracağımız özel projeksiyon sistemi ile canlı bir şekilde açılış merasimii icra edeceğiz. Yaz kursları 22 Ağustos’a kadar devam edecek.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz döneminde öğrenciler için açtığı Yaz Kur’an Kurslarının öğrenciler ve veliler adına güzelliklere vesile olduğunu ifade eden Müftü Bilgiç, “Başkanlığımızın cami içinde ve cami dışında yürüttüğü hizmetler var. Yaz kursları milletin geleceğine yapılan yatırım diyebileceğimiz en önemli hizmetlerden biri.” şeklinde konuştu.

“Yaz tatili geldiği zaman herkesin farklı bir planı, programı olur, ancak Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim çok daha farklı bir planımız, programımız olur. Yaz tatillerimizin en az iki ayını milletimizin çocuklarına yüce Kur’an’ı öğretmek için görev ediniyoruz” diyen Müftü Bilgiç, şöyle konuştu; “Yaz mevsiminde yaptığımız bu kurs hizmetlerinin en önemli meyvesi çocuklarımızı camilerle buluşturmaktır. En çok önem vermemiz gereken husus; cami çocuk buluşması olmalıdır. Diyanet, ‘Camiye Koşalım, Kur’anla Buluşalım’, ‘Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz’ tanıtım afişlerini hazırlattı. ‘Camiye Koşalım, Kur’anla Buluşalım’ sloganımızla camilerin cennet bahçesine dönüşmesi, çocuklarımızın da çiçek olarak cennet bahçesindeki varlığını milletimiz adına önemsiyoruz.

Müftü Bilgiç, “Hizmet edecek personelimize Yaz Kur’an Kursu semineri verildi. Bu kurslarda ücretsiz olarak dağıtılacak olan kitaplarımız görevli arkadaşlarımıza teslim edildi. Daha etkili ve verimli geçmesi için çeşitli sosyal ve eğitici aktivitelerle çocuklarımızın unutmayacağı bir kurs zemini oluşturmaya çalıştık. Ayrıca üç yıldır belki bundan sonraki birkaç yıl daha, yaz kurslarımız tam da Kur’an’ın indiği Ramazan ayına denk geliyor. Ramazan ayı bu kurslarımızın aşkından, heyecanından bir şey eksiltmemeli. Çocuk, cami, Ramazan ve Kur’an buluşmasının hepimiz için, milletimiz için çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. 22 Ağustos’ta sona erecek olan dokuz haftalık kurs programımıza bütün çocukları bekliyoruz.”

Cami cemaatinin kurs döneminde camiye gelen  çocukları en kıymetli misafir olarak ağırlamasını isteyen Müftü Bilgiç, “Benim annelerden, babalardan, camilerde görev yapan hocalarımızdan ve cami cemaatimizden bir istirhamım var. Dünya hayatında sizin için en değerli varlık olan çocuklarınızın hem dünyada hem de ahirette mesut ve bahtiyar bir hayat yaşamasını istiyorsanız onlara Rablerini anlatın. Çocukluk ve gençliklerini Rablerini, Peygamberlerini öğrenmeden bitirirlerse önce ebeveyn olarak aileler çeker sonra millet ve tüm insanlık çeker onlardan. Ebedi hayatlarını da mahvetmiş oluruz. Mutlaka çocuklarımızın camiyle, Kur’an’la, Peygamberle, namazla, oruçla tanışmalarını sağlamalıyız. Camide çocukların Kur’an atmosferinde neşeyle, arkadaşlarıyla koşturarak, oyunlar oynayarak dini vecibelerini öğrenmesi onlar için büyük keyiftir. Onları bu güzellikten mahrum edemeyiz.” dedi.