İnsanların ahrette gülmeleri için çabalayan din görevlileri, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşen Ömer Akbaba’nın sahne aldığı tek kişilik oyunda bu kez kendileri güldü.

Denizli Din Görevlileri Derneği’nin organize ettiği ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşen tek kişilik oyun büyük beğeni topladı. Yaşamını İstanbul’da özel bir kolejde sanat danışmanı ve öğretmen olarak geçiren Ömer Akbaba’nın sahne aldığı “demedi deme” isimli oyun katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ağırlıklı olarak dini içerikli esprilerin yer aldığı gösteriyi, Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Müftü Yardımcıları Mustafa Kemal Ekicim ve Kazım Tekkoyun, din görevlileri ve ailelerinin yansıra kalabalık bir davetli topluluğu takip etti.
Gece, Ulu Cami Müezzin-i Kayyımı Ahmet Sarıkaya’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu yaptı. Dernek olarak yoğun bir çalışma temposu içinde bulunduklarını aktaran Sürücüoğlu, “Birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırma adına geceyi organize ettiklerini ifade ederek geceye katılan herkese teşekkür etti. Sürücüoğlu, “İnsanların ahirette gülmelerini sağlamak için çalışan din görevlilerini bir gün de biz güldürmek istedik. Faaliyetlerimiz devam edecek. Valimiz ve İl Müftümüz bizlere çalışmalarımızda sonuna kadar destek veriyorlar” dedi.
Gece sonunda Ömer Akbaba’ya çiçek veren İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, gösteri nedeniyle teşekkür etti.
Mustafa KARAPINAR