Denizli’de bu yıl 9.’su düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. 24 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuarı bu yıl 130 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve çok sayıda davetli katıldı. Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, Vali Demir’e 20 günlük ‘Paşa’ ismini verdiği oğlağı hediye etti. Fuarın açılış konuşmasını yapan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, 21 bin metrekare alanda, 347 firmanın stant açtığını söyledi. 500 otobüsle 4 gün boyunca çiftçilerin çevre illerden ve ilçelerden ücretsiz olarak EGS Fuar alanına taşınacağını belirten Fatih Tan, yoğun talep ve yer sıkıntısı nedeniyle birçok firmanın fuara katılamadığını vurguladı.
Tarım İl Müdürü Kutlu, tarım teknolojilerinin her geçen gün geliştiğini, çiftçilerin maliyetlerini düşürmek için bundan faydalandığını söyledi.

Yoğun talep geldi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da tekstil ve turizm şehri Denizli’de 130 ve bin 700 rakım arasında tarım ürünlerinin üretiminin yapıldığını belirtti. Vali Demir’de Ege’nin en büyük fuarının Denizli’de açılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, “Fuarımıza her yıl gelen talep artıyor. Yer sıkıntısı ve yoğun talep nedeniyle bu yıl 67 firmamız fuarımıza katılamadı. Bu yıl 9. kez kapılarını açan fuarımızı 130 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ege bölgesi olarak Türkiye’de önemli oranda tarım üretimi gerçekleştiriyoruz. Türkiye kekik üretiminin yüzde 97’si, tütün üretiminin yüzde 73’ü, haşhaş üretiminin yüzde 60’ı, kiraz üretiminin yüzde 47’si bölgemizde yapılıyor. Fuarı sadece gezilecek yer olarak değil, tarımla ilgili olarak önemli bir platform olarak görmeliyiz. Ege bölgesinde bu kadar yoğun ve kaliteli üretim yapılmasının bir nedeni de tarım arazileri verimli, insanlarımız çok çalışkan” diye konuştu.

Stantlar gezildi

Açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Demir ve Denizli Protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, Vali Demir’e 20 günlük ‘Paşa’ ismini verdiği oğlağı hediye etti. Vali Demir ve beraberindekiler fuar alanını gezerek stantlarda sergilenen tarım aletleri ile ilgili bilgi aldı. Fuarda bu yıl, traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri ve bağcılık, tohum, fide, fidan ve bahçecilikle ilgili teknoloji, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, hayvancılık, yem ve ambalaj gibi alanlardaki firmalar yoğun olarak bulunuyor.