Çivril Belediyesi Kent Konseyi çalışma gruplarından Müzik Topluluğunun yaklaşık iki ay önce başlayan TSM ve THM çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Kent Konseyi Müzik topluluğu olarak Çivril’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten THM öğretmeni Özgür Selçuk “Çivril Belediyesi Kent Konseyi Müzik topluluğu başkanı Celal Bayar önderliğinde başlayan çalışmalarımızda ikinci ayı doldurduk. Yaklaşık 30 öğrencimiz var. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan yaklaşık 20 parçalık bir repertuar oluşturduk. Önümüzdeki günlerde koro çalışmalarımız sona erecek ve öğrencilerimiz konser verecek düzeyde olacak” dedi.

TSM koro eğitmeni Ülkü Öztürk te çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Çivril Belediyesine sosyal yaşamın devamlılığının sağlanılmasında etkili olan bu yöndeki çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. İlçemizde yetenekli gençlerimizin ve Müziğe gönül vermiş bireylerin olduğunu biliyoruz. Bu güzel ortamda bulunmak isteyen herkesi Koromuza katılmaya davet ediyoruz. Ayrıca Bizlere bu imkanı sağlayan, destek veren Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’e teşekkür ediyoruz. Koro çalışmalarına başlarken zorlandığımız öğrenci bulmakta zorlandığımız anlar oldu ama öğretmenlerimiz Ergun Aksoy ile Özgür Selçuk ve Uşak’tan koromuza katılan Ud hocası Fuat Kalkan bey’inde gayretleri ile zorlukları aşarak bu günlere geldik. Öğrencilerimiz çok güzel gelişme gösterdi. Artık konser verebilecek kadar profesyoneliz ” dedi.

İki ay önce başlayan çalışmalar haftada bir gün yapılırken, çalışmalara ev hanımı, öğretmen, emekli, esnaf ve işçi gibi farklı meslek ve yaş gruplarından bireyler katılıyor.