Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) EGS Kongre Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. 106 projenin sergilendiği fuarda, öğrencilerin yaptığı birbirinden ilginç buluşlar davetlilerin ilgisini çekti.
Açılış dolayısıyla düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Şehir Fuarcılık firma yetkilisi Ahmet Deda, şenliğe verdikleri katkıdan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, eğitime verilen her katkının hayırlı olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, Milli Eğitim mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri ve bu alandaki eğitimin ulaştığı noktayı göstermek, öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bilgi alışverişi ve sürekli işbirliğini sağlamak, mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak amacıyla ülke genelinde mesleki ve teknik eğitim fuarı düzenlendiğini söyledi.
Vali Yavuz Erkmen ise, mesleki eğitimin önemine değinerek, gelişmiş ülkelerde mesleki eğitime giden çocukların oranının oldukça fazla olduğunu, bu konuda Denizli’nin ülkemizde en başarılı illerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekti. İlimizde şu anda sayıları iki olan Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi sayısının yakın bir zaman içinde üçe çıkacağını vurgulayan Vali Erkmen, önümüzdeki günlerde Sağlık Meslek Lisesinin de açılacağını söyledi. Çocukları mesleki eğitime yönlendiren öğretmen ve velilere teşekkür eden Vali Yavuz Erkmen, fuarın hayırlı olmasını ve amacına ulaşmasını diledi.
Konuşmaların ardından Bilim Şenliği ve METEF Fuarının açılışı Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Fuarda Halk Eğitim Merkezleri, Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile İlköğretim Okullarında okuyan öğrenciler, teknoloji ve el becerileri alanlarında yaptıkları ürünleri sergilediler.
Bilim Şenliği METEF Fuarı 10-12 Mayıs 2011 tarihileri arasında ziyarete açık olacak.